ST Beilen/FIT Boys VR1 wint oefenwedstrijd

29 augustus 2015
de Webmaster

(Foto’s: Willeke de Boer)

Na beker overwinningen tegen Noordscheschut/Tiendeveen en VKW heeft ST Beilen / Fit Boys VR1 ook de oefenwedstrijd tegen HS’88 winnend afgesloten. In een wedstrijd die in de eerste helft redelijk moeizaam verliep, liet VR1 in de tweede helft bij vlagen zien hoeveel voetbal er in dit team zit. De wedstrijd tegen HS’88 werd vooraf gezien als een mooie test om te kijken hoe het team er voor staat. HS’88, twee seizoenen geleden nog tegenstander in de kwartfinale van het bekertoernooi, is afgelopen seizoen kampioen geworden in de 4e klasse en dus was deze wedstrijd een goede krachtmeting.

In de beginfase was het voornamelijk de thuisploeg HS’88 die het balbezit had. Beilen / Fit Boys leverde eenmaal over de middenlijn de bal snel in, waardoor het niet echt lekker in het spel kwam. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Nadat de keeper de bal slecht weg werkte, kon Elise Boelen alleen op het doel af. Zij faalde niet en zette haar team dus op voorsprong: 0-1. Hoewel de thuisploeg wel iets meer balbezit had, kwam het niet echt tot grote kansen. De gelijkmaker kwam dan ook uit een dood spel moment. Na een lichte overtreding van Dominique Verwaijen, werd de vrije trap net onder de lat binnen geschoten. Vervolgens kwam HS’88 ook nog op voorsprong, nadat Martina Boer een schot verkeerd inschatte en naar de verkeerde hoek dook.

In de tweede helft kwam Beilen / Fit Boys sterk uit de kleedkamer. Er werd beter gecombineerd en dit leidde tot wat mogelijkheden. De gelijkmaker was ondanks het betere spel niet het gevolg van een mooie combinatie. Melany de Vries zette goed druk op de keeper, die niet al te betrouwbaar oogde, en wist de bal vervolgens te blokken. De bal rolde vervolgens langzaam over de doellijn waardoor het weer gelijk stond: 2-2. De tegenstander oogde steeds geïrriteerder, wat in het voordeel van de bezoekers werkte. HS’88 kwam er nog maar moeilijk uit en Beilen / Fit Boys kreeg meerdere corners, die dreigend waren. In tegenstelling tot eerdere corners, leek een volgende corner aan de korte kant, maar Joanne Nederhoed wist er wel raad mee. Nadat de aanname niet helemaal goed leek, bleek dit in het vervolg eigenlijk perfect. Nederhoed volleyde de bal namelijk keurig over de keeper in de bovenhoek. Ondertussen lijken Isa Mensing en Melany de Vries elkaar steeds beter te begrijpen. Ook in de kleine ruimte konden zij elkaar prima vinden. Ook Elise Boelen lijkt steeds beter te worden in de combinatie. Dit leverde al met al prima combinaties en acties op en het was mooi om naar te kijken. Het leverde ook nog een doelpunt op, en daar gaat het uiteindelijk natuurlijk om. Op aangeven van Elise Boelen tekende Melany de Vries voor haar 2e van de middag.

HS’88 leek nog een uitgelezen mogelijkheid te krijgen om terug in de wedstrijd te komen, nadat de scheidsrechter voor een overtreding van Martina Boer in de 16 meter floot, terwijl zij toch echt de bal speelde. In de ogen van de scheidsrechter was de overtreding echter ook niet dusdanig zwaar, dat het een penalty werd: hij gaf tot ieders verbazing een indirecte vrije trap. Heel Beilen / Fit Boys verzamelde zich in doelmond om Boer te ondersteunen bij het verdedigen van het doel. De bal werd na het breed leggen echter hard over geschoten. Niet lang daarna was de wedstrijd abrupt afgelopen. In Hoogezand is men blijkbaar van mening dat vrouwen erg lang werk hebben met douchen en omkleden, want om stipt 12:45 floot de scheidsrechter voor het einde, terwijl er op dat moment pas ruim 80 minuten gespeeld waren in plaats van de gebruikelijke 90. De reden? Het 1e speelde om 14:30 en de heren moesten in dezelfde kleedkamers als die voor de vrouwen gereserveerd waren….

Trainer/coach Edwin Roijinga kan tevreden terugkijken op deze oefenpot, tegen een tegenstander uit een hogere klasse. Komende woensdag ligt er een nog grotere uitdaging in de voorbereiding. Dan treden VR1 en VR2 beide aan tegen de 1e en 2e selectie van Vitesse ’63. Dat betekent dat VR1 oefent tegen een 2e klasser en VR2 tegen een 4e klasser. Na deze wedstrijden moeten de teams klaar zijn voor de competitie, die aankomende zaterdag van start gaat. Zaterdag 5 september speelt ST Beilen/FIT Boys VR1 thuis om 12:45 uur tegen SJO NWVV/Titan VR1.

De overige ST-teams spelen 5 september ook competitiewedstrijden:
13:00 uur LEO Loon MC2 – ST Beilen/FIT Boys MC2
14:30 uur ST Beilen/FIT Boys VR2 – Gieten VR1
14:30 uur ST Beilen/FIT boys MC1 – LTC MC1

ST Beilen/FIT Boys MB1 is vrij en ST Beilen/FIT Boys VR3 speelt 11 september hun eerste 2 wedstrijden in de 7×7 competitie:
19:00 uur Ruinen VR2 – ST Beilen/FIT Boys VR3
19:35 uur ST Beilen/FIT Boys VR3 – Vitesse’63 VR3