ST Beilen/FIT Boys VR1 wint van Dalen VR1

12 december 2015
de Webmaster

(Verslag: Moniek Brink, foto’s: ?)

Het vlaggenschip van de vrouwenafdeling van Beilen en Fit Boys kende zaterdag geen enkele problemen met Dalen VR1. Het team dat de Beiler vrouwen al op diverse niveaus is tegengekomen (o.a. in de 3e klasse) blijkt behoorlijk aan kwaliteit ingeleverd te hebben. Werd er in de heenwedstrijd al met 5-1 gewonnen, de thuiswedstrijd eindigde in 6-2.

Ondanks de regenval gingen de meeste wedstrijden op sportpark Noord-West dit weekend gewoon door. Dit voelden de dames wel in de beentjes, al tijdens de warming-up bleek het veld erg zwaar. De eerste 15 á 20 minuten werd er vervolgens ook behoorlijk slordig gevoetbald. Beilen / Fit Boys was wel direct de bovenliggende partij, maar er werd onzorgvuldig met de bal omgegaan. Uiteindelijk werd de thuisploeg dan wel terecht beloond voor het vele balbezit. Op aangeven van Elise Boelen schoot Melany de Vries de eerste van de middag raak. Ook na dit doelpunt werd er voornamelijk op de helft van Dalen gevoetbald. Dit leverde ook wat mogelijkheden op. Het was Joanne Nederhoed die de score verder deed oplopen: vanaf randje 16 plaatste ze de bal in de bovenhoek waardoor de keeper kansloos was.

Het was eigenlijk een makkelijke middag voor VR1. Dalen leunt op 2 á 3 vaardige speelsters en zo lang die niet aan de bal komen is er niets aan de hand. Dit ging vrij goed, waardoor Martina Boer een rustig middagje had. Beilen / Fit Boys maakte de dienst uit. De laatste weken was Dominique Verwaijen al een paar keer dicht bij een doelpunt, deze middag was het dan eindelijk raak: een mooie corner van Mariska van Dijken werd van dichtbij binnen gekopt. Opvallend was hoeveel ruimte ze daarvoor kreeg, ondanks een stuk of 17 speelsters die zich in de 16 van Dalen ophielden.

Na de thee leek Beilen / Fit Boys er even iets te gemakkelijk over te denken. Al een paar keer ging een terugspeel richting laatste man Moniek Brink of keeper Martina Boer nét goed, je kon er eigenlijk op wachten tot het mis ging. De spits van Dalen loerde op deze misser en maakte er dankbaar gebruik van: 3-1. Wakker geschud lieten de Beilense vrouwen direct weer zien dat het de betere van de twee is. Een combinatie tussen Isa Mensing en Mariska van Dijken leidde kort na de 3-1 tot de 4-1.

Na dit doelpunt liet Beilen / Fit Boys het gas weer iets los, ook al bleef het duidelijk de bovenliggende partij. Zoals al eerder aangegeven waren er een aantal speelsters van Dalen die niet te veel aan de bal gelaten moest worden. Speelsters die wél elk foutje af straffen. Nou werd er ditmaal niet zo geblunderd als bij de 3-1, maar nu werd hun spits iets te veel ruimte gegeven waarna zij de bal als een streep in de verre bovenhoek schoot: 4-2. Deze tussenstand liet niet het kwaliteitsverschil tussen beide teams zien, dat verschil was een stuk groter. En dus werd de versnelling er maar weer eens opgegooid in de persoon van Melany de Vries. Allereerst bediende zij Isa Mensing met een goede voorzet voor de 5-2, niet veel later stelde zij Elise Boelen, op dezelfde manier, in staat de 6-2 te maken. Daarmee was de eindstand voor deze middag bepaald. Uniek daarbij was dat er bij de 6 doelpunten, 6 verschillende namen te noteren waren.

Aangezien Sweel volgend weekend onvoldoende dames op de been weet te krijgen betekende dit de laatste veldwedstrijd voor de winterstop. In december en januari gaan de dames zich vooral richten op diverse zaaltoernooien, met als afsluiter het eigen Fit Boys Vrouwen Zaaltoernooi op 9 en 16 januari. Vooralsnog is de eerste veldwedstrijd 13 februari thuis tegen ZVC ’14.