ST VR1 krijgt te makkelijk doelpunten tegen

17 maart 2018

De Autoservice Tiemco Maat-equipe speelde op deze koude en gure zaterdag in maart uit in Hasselt tegen directe concurrent Olympia’28 VR1. De eerste helft had ST Beilen/FIT Boys VR1 wind tegen, maar dat was niet nadelig. De ploeg probeerde te combineren en deed dat bij vlagen prima. Wat je vaak ziet bij een ploeg met de wind in de rug, is het spelen van de lange bal. Olympia deed dit ook en die ballen verdwenen of over de achterlijn of waren prooi voor de ST-keeper. En ST VR1 kreeg ook een aantal erg goede kansen op een doelpunt, maar was in de afronding niet gelukkig of scherp genoeg. Het leek een 0 – 0 ruststand te worden, totdat achterin de bal wel erg eenvoudig werd ingeleverd en de Olympia-aanvalster de bal in het lege doel kon deponeren (1 – 0).

Na de rust en de nodige wissels ging ST Beilen/FIT Boys VR1 met de wind in de rug nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In tegenstelling tot Olympia speelde ST VR1 niet de lange bal met de wind mee, maar bleef het combineren. En er kwamen een aantal goede kansen op de gelijkmaker, maar toch viel het doelpunt aan de andere kant (2 – 0). De ploeg bleef geloven in een beter resultaat en scoorde ook de aansluitingstreffer (2 – 1) en ging op jacht naar de gelijkmaker. De druk op het Olympia-doel was er, maar de ruimte lag aan de andere kant. Een schot van Olympia werd niet goed verwerkt door de ST-goalie en verdween in het eigen doel (3 – 1). Een tegenvaller, maar de ploeg bleef naar voren spelen. Met een aanvallende wissel (een middenvelder voor een verdediger) speelde ST VR1 alles of niets. Het werd helaas niets. Olympia maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimtes en scoorde nog 2 maal (5 – 1).

Op basis van de eerste helft en ook fases in de tweede helft had ST Beilen/FIT Boys VR1 meer verdiend, maar het kreeg vanmiddag de doelpunten te makkelijk tegen. Volgende week 24 maart speelt de ploeg om 14:30 uur uit tegen DESZ VR1.