ST VR1 pakt 5e plaats op eigen toernooi

20 januari 2018
de Webmaster

(Foto’s: Maurits Beuling)

Zaterdagmiddag om 16:15 uur vond de loting plaats voor de 2 finalepoules voor het Bosman Noord – ST Beilen/FIT Boys Vrouwen Zaaltoernooi. Er kwamen twee interessante poules uit de kokers. Poule A bestond uit HS’88 VR1, Pesse VR1, De Weide VR4 7×7 en Grenzland Laarwald VR1. Poule B bestond uit Pesse MO17, ST Beilen/FIT Boys VR1, VKW VR1 en NWVV/Titan VR1.

In Poule A waren HS’88 en Pesse het sterkste en zij gingen beide met 5 punten door naar de kruisfinales. De Weide VR4 werd 3e met 4 punten en Grenzland Laarwald stelde enigszins teleur met 2 punten en zij mochten om de 7e en 8e plek spelen.

In poule B waren VKW en NWVV/Titan het sterkste met elk 6 punten. ST Beilen/FIT Boys werd slechts 3e met 4 punten door nog wel te winnen van VKW (1 – 0) dat toen al geplaatst was voor de kruisfinales en gelijk te spelen tegen Pesse MO17. Pesse MO17, de verassing van de voorrondes, kwam slecht tot 1 punt en mocht tegen Grenzland Laarwald om de 7e en 8e plaats spelen.

Maar eerst werden de kruisfinales gespeeld. HS’88 opende tegen NWVV/Titan en won overtuigend met 4 – 2 en was zo de eerste finalist. Daarna kruisten Pesse en VKW de degens. VKW moest hun keeper missen en een speelster ging op doel. Het werd een omgelijke strijd en Pesse won afgetekend met 6 – 0 en was de tweede finalist. Grenzland Laarwald werd 8e na een 2 – 1 verlies van Pesse MO17 dat 7e werd. En dat is een razend knappe prestatie van dit jonge team tussen al deze ervaren seniorelftallen. ST Beilen/FIT Boys werd 5e na een 4 – 1 overwinning op De Weide en dat is na de 1e plaats vorig jaar wel enigszins teleurstellend. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats was voor VKW weer een ongelijke strijd. De fut was er uit en NWVV/Titan liep eenvoudig uit naar 6 – 0 en werd dus 3e.

Daarna volgde de finale over twee keer 10 minuten tussen HS’88 en Pesse. Dit waren de twee beste teams van de avond, dat was aan de wedstrijd wel te zien. HS’88 nam een 2 – 1 voorsprong en leek de schaal niet meer te kunnen missen. Maar Pesse knokte zich, onder luide toejuichingen van het massaal aanwezige Pesse-publiek, en kwam zelfs op 2 – 2. Zou het een gelijkspel en dus penalty’s worden? Nee, HS’88 maakte kort daarna de 3 – 2 en helaas was de tijd te kort voor Pesse om nogmaals de gelijkmaker te produceren. En zo werd de eindstand van de finale 3 – 2 en werd HS’88 de terechte winnaar van de 7e Bosman Noord – ST Beilen/FIT Boys Vrouwen Zaaltoernooi-schaal.

Na afloop dankte FIT Boys-voorzitter de organisatie van dit toernooi, Matthijs Boer en Rienk van Ewijk. Ze hadden het perfect georganiseerd. Ook dankte Johan de scheidsrechters voor hun leiding tijdens de wedstrijden: Martine Boer, Johan Schutten en Henk Booiman. Ook werd de uitbater van de kantine in de Drenthehal, de familie Poede, bedankt voor hun service en gezelligheid. Daarna werd de top 3 door Johan Boer naar voren gehaald. 3e werd dus NWVV/Titan, 2e Pesse en 1e dus HS’88 en zij namen de schaal in ontvangst. Het bleef nog lang gezellig druk in de kantine en volgend jaar hopen we de deelnemers weer terug te zien voor het 8e Vrouwen Zaaltoernooi.

De Teams:

Het toernooi: