ST VR1 voor het eerst dit seizoen compleet

10 maart 2018

Zaterdag 10 maart, Beilen; Na veel blessure leed in de eerste helft van de competitie, stapte de formatie van het prestatie elftal van ST Beilen/Fitboys voor het eerst dit seizoen met een compleet team tussen de lijnen. Iedereen was het met elkaar eens: alles moest worden gegeven om met 3 hoognodige punten van het veld af te stappen.

Onder het genot van een klein zonnetje en een temperatuur in de dubbele cijfers ging de formatie van nieuwe trainster (en speelster) Mariska van Dijken met veel strijdt van start. Het moest het begin worden van een sportieve en leuke voetbalclash. Achterin stond als een huis en vv Steenwijkerwold kon maar moeilijk door de verdedigingsmuur breken. Isa Mensing bracht aan Beilen kant de nodige dreiging en ook de flanken konden een paar keer dreigend doorkomen. Dit alles helaas nog zonder resultaat. Na een moment van chaos in het veld, en een paar correcte beslissingen van de scheidsrechter, moesten beide ploegen de focus weer proberen te vinden om de eerste helft uit te spelen. De eerste helft verliep verder nagenoeg chaotisch aan beide kanten. Na het fluitsignaal voor de rust kwamen vanuit meerdere hoeken uitingen van respect en complimenten voor de manier waarop beide teams en de scheidsrechter het spel hebben hervat.

De tweede helft was geheel anders dan de eerste helft. Beide ploegen hadden moeite het spel te verdelen en de vorm van het begin van de eerste helft te hervinden. Het was vv Steenwijkerwold dat op voorsprong kwam. Vanuit het midden werd de spits aangespeeld. Zij gebruikte haar lichaam optimaal en schoot vanuit de draai strak in de hoek: 0-1. Het antwoord van ST Beilen/Fitboys Vr1 kwam uiteindelijk ook. Vanuit het middenveld werd Elise Boelen op de linker flank de diepte in gestuurd. Zij kapte naar binnen en bracht dreiging naar de keeper. Elise hield echter het overzicht en legde de bal breed op Astrid Snijder. Astrid, oog in oog met de keepster, faalde niet: 1-1. Over en weer werden beide teams amper nog dreigend. De grootste kans voor de winst was voor ST Beilen/Fitboys laatste man Mariska van Dijken. Een indirecte vrije trap in het 16 meter gebied belande aan de verkeerde kant van de paal.

Gezien het verloop van de wedstrijd mag gezegd worden dat de punten in Beilen eerlijk verdeeld zijn, al zal ST Beilen/Fitboys meer blij zijn met het punt dan vv Steenwijkerwold. Na de gegeven strijdt en passie liepen beide teams uiteindelijk gezamenlijk, voldaan en met hervonden respect weer richting de kleedkamers.