Tosti’s helpen VR1 naar volgende bekerronde

9 september 2015
de Webmaster

(Verslag: Moniek Brink, foto’s: Willeke de Boer)

De volgende ronde is binnen voor het team van trainer Edwin Roijinga. Beilen/Fit Boys VR1 behaalde op een mooie nazomer avond een 5-2 overwinning op Hollandscheveld VR2 en is daarmee verzekerd van een langer verblijf in de beker. Het waren de tosti’s van Joanne Nederhoed die het verschil op het scorebord maakten.

Hollandscheveld begon fel aan de wedstrijd, de duels werden fel aangegaan en de thuisploeg werd afgejaagd. Hier had Beilen/Fit Boys in eerste instantie wat moeite mee, maar leek er aardig onderuit te voetballen. De dames spelen steeds beter samen en dat leidt tot goede kansen. De openingstreffer was zo’n mooi voorbeeld van samenspel. Melany de Vries ging er vandoor op links en schudde haar man af. Ze gaf de bal goed breed waardoor Joanne Nederhoed de bal alleen nog maar binnen hoefde te schieten: 1-0.

Na dit doelpunt werd het achterin wat slordiger, waardoor Hollandscheveld kansen zag om ook gevaarlijk te worden. Er werd nog een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Een individuele actie van Melany de Vries gaf vervolgens weer wat lucht. Ditmaal was ze op rechts er vandoor. Vervolgens schoot ze hard en zuiver in de lange hoek raak: 2-0. Na dit doelpunt zou de thuisploeg wat makkelijker moeten gaan spelen, maar de verdedigers hadden niet bepaald hun dag, waardoor het spannend bleef. Spannend werd het helemaal toen Hollandscheveld een vrije trap tot doelpunt promoveerde waardoor de stand 2-1 werd. Ondanks dat er nog genoeg kansen werden gecreëerd gingen de Beiler dames uiteindelijk met een magere voorsprong de rust in.

De tweede helft gingen ook de verdedigers beter voetballen, waardoor het overwicht nog groter werd. Er werden prachtige aanvallen op de mat gelegd, waar weer een hoop ‘oeh’s’ en ‘ah’s’ op volgden van het publiek. Met name omdat de levensgrote kansen dan ook gemist werden. Toch werd er ook wél gescoord. Een mooie splijtende pass van Isa Mensing werd door Joanne Nederhoed op waarde geschat. Met haar snelheid was ze net iets eerder bij de bal dan de keeper, waardoor ze de bal net voorbij kon tikken. Het doel was daarna leeg en scoren dus simpel: 3-1. Vervolgens maakte Joanne Nederhoed ook haar 3e van de avond door vanaf links naar binnen te trekken en in de bovenhoek raak te schieten: 4-1.

Daar bleef het niet bij voor Nederhoed. Ze leek lekker in haar vel te zitten deze avond. Ze rende het hele veld over en was overal gevaarlijk. Was het niet links, dan wel rechts. Maar ook in het midden van het veld was ze terug te vinden. Even leek het er op dat ze zich vast zou lopen, maar in plaats daarvan slalomde ze met behulp van de nodige trucjes tussen 4 á 5 verdedigers door om vervolgens de bal over de keeper te schieten: 5-1 en de mooiste goal van de avond. Nieuwsgierig naar het geheime recept van Joanne bekende ze: tosti’s. Zaterdag dus allemaal tosti’s eten. Hollandscheveld kwam er in de tweede helft niet veel meer aan te pas, maar vanuit opnieuw een vrije trap werd het toch nog 5-2.

Dankzij deze overwinning heeft Beilen/Fit Boys VR1 een 100% score behaald in de poulefase. En dus gaat dit team de koker in als er geloot wordt voor de volgende ronde. Wordt vervolgd dus…

Komende zaterdag treden de Beiler vrouwen opnieuw aan tegen een club uit Hollandscheveld. Ditmaal is de tegenstander Hodo. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark ’t Hoge Bos te Hollandscheveld om 14.00u.