VOORBESCHOUWING BEKER: ST Beilen/FIT Boys VR1

15 november 2015
de Webmaster

(kijk ook op de ST Beilen/FIT Boys-website)

Als de weergoden het toelaten, staat er zaterdag weer een bekerwedstrijd op het programma. In de 3e ronde van de beker is het onbekende SJO WTTC/Udiros de tegenstander. Dit combinatieteam, dat traint en speelt in Nieuwehorne en Terwispel, komt op dit moment uit in de 5e klasse. De competitie lijkt echter een maatje te klein voor de Friezen, na 6 wedstrijden staat het met de volle winst bovenaan. Met gemiddeld meer dan 4 doelpunten vóór en een half doelpunt tegen per wedstrijd, lijkt het, ook gezien de prestaties van de ‘concurrenten’, niet de vraag of, maar wanneer dit team kampioen wordt. Nu al.

Dat de Beilense vrouwen deze 5e klasser absoluut niet mag onderschatten, blijkt ook als de bekerresultaten erbij gepakt worden. In de 2e ronde schakelde het in een spannende wedstrijd Aengwirden VR1 uit, een middenmoter in de 4e klasse. In de poulefase speelde het gelijk tegen Rottevalle VR1, een ploeg die momenteel zelfs 2e staat in de 4e klasse. Kortom: dit team lijkt volledig misplaatst in de 5e klasse.

Moet ST Beilen / Fit Boys VR1 dan angst hebben voor de Frieze opponent? Nee. Ook de Beilenaren kunnen keurige cijfers overleggen dit seizoen. De enige nederlaag tot nu toe dateert van 15 augustus, de 1e oefenwedstrijd van het seizoen met als tegenstander Drenthina VR1, momenteel trotse koploper in de 3e klasse. De daarop volgende oefenwedstrijden werden gewonnen, onder andere van een 3e klasser. In de competitie gaat het ook voortvarend, 7 gespeeld en 7 gewonnen en ook in de beker zijn alle wedstrijden nog gewonnen. De gastvrouwen van aankomend weekend weten, net als WTTC/Udiros, het net goed te vinden: in de competitie gemiddeld meer dan 5 doelpunten voor en ongeveer een half doelpuntje per wedstrijd tegen.

Beide teams scoren er het hele seizoen dus al rustig op los en krijgen weinig tegen. De ingrediënten voor een spannende wedstrijd met een hoge amusementswaarde zijn dus zeker aanwezig. Nu hopen dat de regendruppels zo langzamerhand gaan opdrogen, zodat er zaterdag een zinderende bekerwedstrijd gespeeld kan worden op Sportpark Noord-West. Aftrap 12.45 uur.