Zegereeks ST Beilen/FIT Boys VR1 duurt voort

12 september 2015

(Verslag: Moniek Brink)

ST Beilen / Fit Boys VR1 heeft opnieuw een overwinning binnen gehaald. Hoewel de uitslag iets anders doet vermoeden heeft het team nog wel wat moeite de kansen af te maken, maar er groeit zeker iets moois. Onder benauwde omstandigheden werd er in de tweede helft afstand genomen van HODO VR1: 1-4.

Net als voorgaande wedstrijden speelde het spel zich voornamelijk op de helft van de tegenstander af. De thuisploeg probeerde met lange ballen te counteren en slaagde er af en toe in om dreigend te worden. Toch was het niet meer dan terecht dat Beilen / Fit Boys het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Op aangeven van Elise Boelen scoorde Joanne Nederhoed van dichtbij de 0-1.

Het lukte de bezoekers vervolgens niet goed om door te drukken. Het weer maakte het ook niet makkelijk, maar het spel was te slap, voorspelbaar en traag om HODO nou echt in de problemen te brengen. Melany de Vries was nog wel dichtbij met een schot op de lat, maar het mocht niet zo zijn.

De tweede helft moest dus scherper. Charissa Prins, die het team vandaag opnieuw kwam versterken, liet zien hoe dat moest. HODO verdedigde door het midden uit terwijl het doel praktisch leeg was. Van behoorlijke afstand twijfelde Charissa echter niet en schoot ineens op doel. De keeper te laat en de 0-2 een feit. Vervolgens werd HODO terug in de wedstrijd geholpen door geklooi achterin. Het eerste (en laatste) schot op doel was gelijk raak: 1-2.

Ondanks deze tegenslag ging Beilen / Fit Boys wel op zoek naar meer. Dit was zeker geen middag waar het nodig was om puntverlies te lijden en dus was de jacht op meer doelpunten geopend. Vanuit de corners waren de Beilenaren al een aantal keren dicht bij een doelpunt, maar het geluk ontbrak. Ook zat de lat weer een aantal keer in de weg. Uiteindelijk zag Sanne Kiers ruimte om door te schuiven richting het doel, de aanvallers trokken weg en namen hun tegenstanders mee, waarna Sanne het doel onder vuur kon nemen en met succes: 1-3.

Naar aanleiding van afgelopen woensdag waren er deze zaterdag meerdere tosti’s gegeten, maar het blijkt dat dit met name op de uitvindster zelf een positieve invloed heeft. Net als afgelopen woensdag wist Joanne Nederhoed namelijk ook vandaag meerdere keren op het scorebord te verschijnen. Net als bij het eerste doelpunt was Elise Boelen ook bij het tweede doelpunt van Joanne de aangeefster. Ondanks dat een verdediger van HODO zich er nog voorwierp wist Joanne de bal voorbij de keeper te schuiven. Met deze 1-4 voorsprong leek de winst al wel binnen. Achterin werd het nog een keer onnodig spannend gemaakt, maar de 3 punten zijn weer gepakt.

Er wordt de eerste wedstrijden van het seizoen al goed gevoetbald, complimentjes worden uitgedeeld door zowel tegenstanders als publiek. En toch weten de dames zelf ook, dat het nog niet eens zo goed loopt als dat het wel zou kunnen. Een mooie uitdaging voor de komende wedstrijden om het niveau nog verder omhoog te gooien en de tegenstander van de eerste tot laatste minuut het gevoel te geven dat er niets, maar dan ook niets te halen valt. Ook geen ere treffer.

Volgende week zaterdag is Sweel VR1 de ploeg die op bezoek komt. Een oude bekende van afgelopen seizoenen. Een mooie wedstrijd dus om te kijken waar het team nu werkelijk staat. Er wordt gevoetbald op sportpark Noord-West. Aftrap is om 12.45 uur.