ST Beilen/Fit Boys VR2 door het oog van de naald

3 oktober 2015

(Verslag: Jurjen Boer, foto’s: Rianne Zantinge)

Voordat wordt ingegaan op de wedstrijd van de dag geven we eerst de aandacht aan de persoon die eigenlijk onmisbaar is, de scheidsrechter. Het is de week van de scheidsrechter en daarom verdienen ze het om in het zonnetje gezet te worden. Ze staan er elke week weer en het zeker niet makkelijk om de wedstrijd in goede banen te leiden, dit willen we allemaal nog wel eens vergeten. Daarom werd na de wedstrijd scheidsrechter van dienst Johan Schutten bedankt voor het in juiste banen leiden van de wedstrijd. Een bedankje dat middels een bosje bloemen en een doos Merci-chocolaatjes kenbaar gemaakt werd. Johan, nogmaals bedankt!!! (En natuurlijk niet te vergeten de andere scheidsrechters die de wedstrijden van Vrouwen 2 hebben of zullen fluiten).

Dan nu verder met de wedstrijd. Een heuse topper stond op het programma, LEO (Loon) VR1 was de tegenstander. Het was voor aanvang de nummer drie van de competitie en Beilen/Fit Boys is de trotse koploper. Op voorhand een mooi affiche. Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd, maar ook allebei met een totaal verschillend idee van voetballen. Beilen/Fit Boys wilde het graag met combinatievoetbal oplossen en LEO (Loon) gebruikte veel de lange bal en probeerde met de snelle spelers voorin voor gevaar te zorgen. Beide ploegen slaagden hier aardig in en zo ontstond in de eerste helft een wedstrijd die beide kanten op ging. Het waren uiteindelijk de bezoekers die de score wisten te openen. LEO (Loon) wist te profiteren van de concentratie verslapping achterin. Opnieuw werd de spits van LEO (Loon) de diepte ingestuurd en wist met een beheerste lob, de bal in de goal te krijgen en bracht hiermee de stand op 0-1. Maar voor rust kwam nog het antwoord van de Beiler dames. Met wat gerommeld voor de goal, kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Elvira, die op een manier waarvan ze zelf ook niet wist hoe het ging, de bal in het doel wist te schieten, 1-1.

Het spelbeeld in de tweede helft was totaal anders. Het lukte beide ploegen niet om het spel van de eerste helft te herhalen. Beilen/Fit Boys was onnauwkeurig in de passing en ook de vrouwen uit Loon speelde de tweede helft slordig. Toch van het de thuisploeg die 5 minuten na rust op voorsprong wist te komen. Elise was in de rust in de ploeg gekomen en wist de bal te veroveren en zag Marieke vrijstaan. Marieke stond voor open goal en wist haar derde van het seizoen te maken, 2-1. Maar ook na de goal ging Beilen/Fit Boys er niet beter op voetballen. Geluk aan voor Beilen/Fit Boys was dat ook LEO (Loon) niet meer goed speelde, maar toch werden zij wel het gevaarlijkst in de tweede helft. En dat resulteerde ook in de gelijkmaker. Beilen/Fit Boys bleef ploeteren en hard werken om toch de overwinning nog over de streep te trekken, maar het waren de vrouwen van LEO (Loon) die de grootste kansen kregen. Wanneer de dames uit Loon iets nauwkeuriger waren geweest in de afronding, zouden zij met de 3 punten terug naar Loon zijn gegaan. Maar het geluk was aan Beilen/Fit Boys zijde. 5 minuten voor tijd kreeg het een strafschop, vanwege hands van een verdediger. Moniek wist de strafschop beheerst in te schieten en daarmee bleven de 3 punten in Beilen.

Het was voor Beilen/Fit Boys een wedstrijd met twee gezichten, in de eerste helft werd leuk gevoetbald, maar in de tweede helft was het niet bij machte om de nauwkeurigheid vast te houden. Desondanks zijn voor de 4e keer op rij de drie punten gehaald en staat het na deze zaterdag samen met ACV VR2 boven aan. En laat dat nu de tegenstander van volgende week zaterdag zijn. Om 12:30 uur zullen beide ploegen op het Univé sportpark in Assen gaan strijden om de koppositie. Een prachtig affiche! Kom het aanschouwen. Tot volgende week!