ST Beilen/FIT Boys VR2 geeft Hoogezand voetballes

12 december 2015

Langzamerhand laat koning Winter steeds meer van zich horen. De temperaturen gaan omlaag, de mensen maken zich op voor de kerst en de eerste kerstmarkten zijn al geweest. De tijd van met een lekkere kop chocolademelk met slagroom voor de warme kachel biedt zich aan, maar ST Beilen/Fit Boys VR2 laat zich niet tegenhouden door de wat lagere temperaturen. Met nog twee wedstrijden op de dagen voor kerst heeft het voorlopig nog geen winterstop. Zo stond er ook deze middag weer een wedstrijd op het programma. Op een waterkoud sportpark Noord-West mocht VR2 voor het eerst sinds 3 oktober weer een thuiswedstrijd spelen. Dit keer zouden de moeders en dochters van Hoogezand VR1 het slachtoffer moeten worden. Deze wedstrijd is eerder al in Hoogezand gespeeld, toen werd het een simpele 0-3 overwinning voor de Beiler dames.

De opdracht was dus duidelijk, er zou minimaal met dezelfde cijfers gewonnen moeten worden en als het even kon misschien nog wel meer. Na een goede trainingsweek zou dat ook zeker moeten gaan lukken. Iedereen was klaar voor om Hoogezand eens te laten zien wat voetballen is. En of Hoogezand inmiddels weet wat voetballen is, hoeft eigenlijk niet eens gevraagd te worden, want de Groningse dames kregen deze middag voetballes. De dames van Beilen/Fit Boys begonnen de eerste helft als een razende te voetballen. Snelle combinaties werden gemaakt en Hoogezand had hier totaal geen antwoord op. En ook verdedigend stond het weer prima. De invallende goalie Nikki heeft in de eerste helft misschien 3x de bal gehad, een verdienste van het hele team. Het wachten was op de doelpunten, want kansen werden er voldoende gecreëerd. Na een kwartier wist Isa dan ook de score te openen. Nadat ze vorige week al een schitterende goal van ongeveer 25-30 meter maakte, probeerde ze dit keer weer van afstand. Iets dichter bij, maar nog steeds van een meter of 20 wist ze wederom de bal over de keeper te schieten en bracht hiermee VR2 op voorsprong. Na ongeveer 25 minuten was het geraas afgelopen, maar nog steeds legde VR2 een oogstrelende wedstrijd op de mat. Het was genieten voor de aanwezige supporters langs de lijn. Met de vele combinaties en kansen was het dan ook wachten op de verdubbeling van de score. En dat zou voor de rust ook nog gebeuren. De gelegenheidsaanvoerdster van vandaag, Marieke, was maar weer eens de diepte ingestuurd en wist de bal zeer netjes in de verre hoek langs de keeper te schieten en bracht hiermee de stand op 2-0. Met deze stand gingen beide teams ook de rust in.

Tijdens het nuttigen van een kopje thee vlogen complimenten over en weer, want dit was tot nu toe de beste eerste helft van het hele seizoen. Maar het besef was er ook dat Hoogezand rijp was voor de sloop en de score maar eens flink moest gaan opbouwen. En dat was niet tegen dovemans oren gezegd, want als een wervelwind kwamen de dames van Beilen/Fit Boys VR2 uit de kleedkamer. Terwijl de supporters nog op weg waren vanuit de kantine naar het veld, lag de bal al in het mandje. Opnieuw was het Marieke die met een droge knal de keeper wist te verschalken. Beilen/Fit Boys bleef maar gaan en nog geen 5 minuten later was het opnieuw Marieke die wist te scoren. Ze had alle tijd van de wereld, zelfs toen ze oog in oog stond met de keeper en had dus tijd zat om een hoekje uit te zoeken en daarmee liet ze de keeper kansloos. Het plezier straalde van de ploeg af, want waar het in de eerste helft al genieten was, werd het alleen maar beter in de tweede helft. Had Hoogezand eenmaal de bal, waren ze deze ook direct weer kwijt aan de verdediging van Beilen/Fit Boys. Waar Nikki het in de eerste helft al rustig had, deed Moniek er in de tweede helft op doel nog een schepje bovenop, want als ze 1x de bal heeft aangeraakt, is dat veel. Nikki stond de tweede helft in de spits. En als spits hoor je goals te maken, dus dat deed ze dan maar ook. Ze kreeg de bal voor de voeten, en koos heel rustig een hoekje uit en bracht daarmee de stand op 5-0. Inmiddels was Nathalie ingevallen, die de laatste 20 minuten als linksvoor speelde, en ook zij pikte haar goaltje nog even mee. Het slotakkoord was opnieuw voor de spits van dienst. Nikki bepaalde de eindstand met haar schot op 7-0.

Waar het team de 7 voorgaande wedstijden aan het ploeteren was om de overwinning over de streep te trekken, viel deze middag alles op zijn plek. De dames vonden elkaar, de combinaties vlogen over het veld en dat resulteerde in heel veel plezier. Eindelijk werd er ook eens een wedstrijd gewonnen met een grote score, want vaak wint het en speelt dit team wedstrijden waar het de wedstrijd veel op de helft van de tegenstander speelt, maar weet nooit de score verder uit te breiden. Met het te-weinig-scoren-spook is dus bij deze ook afgerekend met een 7-klapper tegen Hoogezand. Volgende week is opnieuw Smilde’94 VR1 aan de beurt voor een pak rammel. Om 12.30 uur zal er op Noord-West afgetrapt worden.

A.s. maandag laten VR2 het veldvoetbal even achter zich liggen. Dan zal het naar Drachten afreizen om daar deel te nemen aan de voorronde van het Diamant BINNEN zaalvoetbaltoernooi, het grootste zaalvoetbaltoernooi voor meisjes en vrouwen.