ST Beilen/Fit Boys VR2 heeft makkelijke middag

26 september 2015
de Webmaster

(verslag: Jurjen Boer, foto’s: Willeke de Boer (Rianne Zantinge))

De teleurstelling was groot nadat vorige week de thuiswedstrijd tegen Smilde’94 VR1 werd afgelast. De vele regen van die week gooide roet in het eten, maar van regen was deze keer totaal geen sprake. Onder het genot van een heerlijk brandend zonnetje, waande zich een aantal al op een parelwit strand aan de Griekse kust, tot dat het besef kwam dat we ‘slechts’ op een voetbalveld in Hoogezand stonden. Met een nagenoeg fitte selectie zou Hoogezand VR1 het 3e slachtoffer moeten worden van de Beiler dames. Alleen Rianne Zantinge moest met een blessure toekijken.

Beilen/Fit Boys was van te voren gewaarschuwd, want het zou wel eens een zware wedstrijd kunnen worden. De tegenstander had namelijk ook gewonnen van Groen Geel, waar Beilen/Fit Boys met de grootste moeite van had gewonnen. Maar al snel in de wedstrijd bleek dat het niet veel hoefde te vrezen voor deze tegenstander. Beilen/Fit Boys bepaalde het spel en Hoogezand is welgeteld in de hele wedstrijd 1 keer in de 16-meter geweest. Het begin aan Beilen/Fit Boys kant was wel slordig. Er werd veel hands gemaakt en dat zorgde ervoor dat er nog maar weinig tempo in de wedstrijd zat. Maar naarmate de wedstrijd vorderde begon Beilen/Fit Boys beter te voetballen en legde het hier en daar mooie aanvallen op de mat. Het was dan ook een kwestie van tijd voor dat de 1e goal zou vallen. En die kwam ook, dit keer van de voet van Marieke. Waar haar eerste poging nog geblokt werd, wist ze de tweede maal wel het net vinden en dus stond de voorsprong op het bord, 0-1. Veel kansen zouden volgens, maar de nauwkeurigheid was er nog niet. Daardoor stond het in de rust nog steeds 0-1, waar het ook zomaar 0-3 had kunnen staan.

Het spelbeeld zou in de tweede helft niet veranderen. Achterin werd elk duel gewonnen en zo kon Beilen/Fit Boys elke keer weer bouwen aan een nieuwe aanval. Marielle had als mid-mid de hele wedstrijd veel ruimte en was dan ook in veel aanvallen een belangrijke schakel. Regelmatig stuurde ze de buitenspelers Michelle en Marieke diep om zo voor gevaar te zorgen voor de Hoogezandse goal. Helaas voor de Beiler dames had Hoogezand een prima keeper op doel staan en hield zo Beilen/Fit Boys lang van de tweede goal af. Maar ook de goalie van Hoogezand zwichtte voor de druk en wist uiteindelijke niet te voorkomen dat Willeke de 0-2 voor het intikken had. In de allerlaatste seconde werd de score met nog een doelpunt uitgebreid. Opnieuw was het Marieke die de diepte in werd gestuurd en wist de bal langs de keeper te schuiven en maakte daarmee de 0-3. Direct daarna maakte de scheidsrechter een eind aan de wedstrijd en zo was de vreugde groot bij Beilen/Fit Boys. Wat van te voren werd ingeschat als zware wedstrijd, werd het uiteindelijk een gemakkelijke overwinning. Waarbij als kritiek punt genoemd kan worden, dat er slechts 3 goals zijn gemaakt. Maar moet je klagen als je dat als kritiek moet aanvoeren?

Feit is dat ST Beilen/Fit Boys VR2 opnieuw de koppositie heeft ingenomen met 9 punten uit 3 wedstrijden en 7 goals voor en maar 1 tegen. Daarmee is het op doelsaldo net iets beter dan ACV VR2. Als trotse koploper zal het volgende week op het eigen sportpark Noordwest aantreden tegen de nummer 3 uit de competie, LEO (Loon) VR1. Een heuze topper dus volgende week in Beilen. Komt allen het spektakel aanschouwen en steun Vrouwen 2 in het verdedigen van de koppositie. Aanvang 14:30 uur, tot dan!!