ST Beilen/FIT Boys VR2 winterkampioen!

17 januari 2016
de Webmaster

Het is ook echt winter en door alle zaalwedstrijden van ST Beilen/FIT Boys VR1 en VR2 zou je het haast vergeten, maar veldvoetbal staat bij de dames op nummer 1. En de dames van VR2 kunnen dat best goed, zo goed dat zij ‘Herbstmeister’ zijn geworden in hun competitie. Onderstaand het verslag hierover en over hun laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.

Ja het staat er echt, ST Beilen/Fit Boys VR2 is winterkampioen. Na 9 wedstrijden gespeeld te hebben, heeft het 8 wedstrijden gewonnen en 1 verloren en sluit daarmee de eerste seizoenshelft af met 24 punten. Een kleine kanttekening moet er wel bij gemaakt worden, er is nog 1 ploeg (ACV VR2) die alles heeft gewonnen, maar 2 wedstrijden minder heeft gespeeld. Maar wie maalt daar om bij Vrouwen 2, want wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen. ST Beilen/Fit Boys VR2 begon als een compleet nieuw team aan het seizoen nadat de samenwerking tussen Beilen en Fit Boys afgelopen zomer werd gestart. Verwachtingen waren er daarom ook niet en we moesten nog maar zien waar het schip aan het eind van het seizoen zal stranden. Maar inmiddels is wel duidelijk dat ST Beilen/Fit Boys VR2 één van de titelkandidaten is in de 5e klasse en presteert daarmee boven verwachting.

Maar om de titel ‘winterkampioen’ te bemachtigen, moest VR2 wel eerst afrekenen met Smilde‘94 VR1. 2 weken geleden werd ook al tegen Smilde gespeeld, toen in Smilde, en was VR2 veel beter, maar boekte het een moeizame 0-2 overwinning. Ook deze middag was Beilen/Fit Boys veel beter dan Smilde. Opnieuw gaf de verdediging nauwelijks ruimte weg en was het alleen Beilen/Fit Boys dat voor gevaar zorgde. Zonder echt goed te voetballen wisten de Beiler dames voor rust 2 keer te scoren. Opnieuw was Marieke op dreef aan de rechterkant. Waar ze vorige week al 3 keer wist te scoren, was zij vandaag ook verantwoordelijk voor de eerste 2 doelpunten. Het wedstrijdbeeld na rust was niet veel anders. Beilen/Fit Boys had weinig moeite om Smilde’94 van het scoren af te houden. Zelf wist het in de tweede helft nog 1 keer te scoren. Noortje was aan de rechterkant in de ploeg gekomen voor Marieke en ze nam het stokje keurig van Marieke over, want ook zij wist als rechtsbuiten nog te scoren en bracht daarmee de eindstand op 3-0. Op 13 februari van het nieuwe jaar hervat ST Beilen/Fit Boys VR2 de competitie. Dan staat gelijk de clash tegen ACV VR2 op het programma.

Direct na de wedstrijd tegen Smilde’94 VR1 verzamelde VR2 zich in de kantine om daar met elkaar te lunchen, want ‘s avonds zou het nog deelnemen aan het Indoor Boarding Soccertoernooi in Winschoten. Tijdens dit toernooi kreeg het tegenstand van een heel ander kaliber. VR2 was ingedeeld in een poule met Nieuw Roden 1, Pelikaan S 2, WMC, Lycurgus en LEO (Loon). De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Nieuw Roden dat met een groot gedeelte van de eredivisie zaal selectie aantrad en verloor met 4-0. Ook de tweede wedstrijd werd verloren, ditmaal was Pelikaan S meerdere maten te groot, 5-0. In de derde wedstrijd tegen WMC werd het eerst punt gehaald na een 0-0 gelijkspel. Ook de 4e wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel tegen LEO (Loon). In de vijfde en laatste wedstrijd werd het eerste en enige doelpunt van VR2 gemaakt, maar de Beiler dames verloor uiteindelijk wel met 4-1 van Lycurgus en eindigde daarmee laatste in de poule.