Winst in eerste wedstrijd van ST Beilen/FIT Boys VR2

5 september 2015

(Verslag: Moniek Brink, foto’s: Willeke de Boer)

Zaterdag 5 september kan de geschiedenisboeken in als de eerste dag dat de dames van ST Beilen/Fit Boys VR2 met elkaar een wedstrijd hebben gespeeld. De dag dat een compleet nieuw elftal de handen ineen moest slaan voor een goed resultaat. De grote vraag was dan ook hoe zal het team het ervan af brengen? Een team dat ontstaan is uit 3 teams, Fit Boys VR1, Fit Boys MA1 en Beilen MB1. Van tevoren waren er nog veel onduidelijkheden. Hoe goed of slecht zijn wij en hoe goed of slecht is de tegenstander? En wat zal mijn (vaste) positie worden en hoe moet ik deze positie invullen? Dit zijn allemaal vragen die gelden voor een compleet nieuw team dat net een week met elkaar heeft getraind en voor het eerst met elkaar een wedstrijd moet spelen.

En dat het voor iedereen wennen was, bleek wel aan het begin van de wedstrijd. Er werd onrustig gevoetbald, moeite om de bal in de ploeg te houden en om een leuke aanval op te zetten. Toch kreeg Beilen/Fit Boys in de eerste 10 minuten al twee grote kansen, maar helaas bleef het bij kansen en werd er niet gescoord. Met goede moed bleven de dames het proberen. Achterin stond het al goed en werd de bal elke keer weer snel veroverd. Het gevaar aan Beiler-zijde kwam met name van de rechterkant. De tegenstander Gieten VR1 gaf veel ruimte weg achter de laatste linie en daar maakte Marieke aan de rechterkant en Romy (spits van MB1) in de spits veel gebruik van. Dit leverde kansen op, maar het geluk was niet met de dames. Het team bleef ploeteren en vechten voor die eerste goal, want die kon niet lang uitblijven. Halverwege de eerste helft was dan eindelijk de bevrijdende goal. Opnieuw lag er veel ruimte achter de verdediging van Gieten en daar wist de net ingevallen Isa van te profiteren, 1-0. Opluchting was er. En zo vorderde eigenlijk de eerste helft verder, kansen bleven, achterin de zaakjes op orde en veel beter als de tegenstander, die nog wel 1 grote kans onbenut lieten door uit een corner op de lat te schieten. Uiteindelijk werd met die ene goal van Isa de rust gehaald. Tijdens de thee werden een aantal wissels gedaan en werden de puntjes op de i gezet.

Het wedstrijdbeeld in de tweede helft veranderde niet. Beilen/Fit Boys moest het spel bepalen en Gieten was niet bij machte om voor gevaar te zorgen. Maar net als in de eerste helft had Beilen/Fit Boys moeite om het spel te bepalen. Passes kwamen nog niet altijd aan en dat kost veel energie. De dames bleven elkaar motiveren met de hoop om zo de 2e goal te maken. En gelukkig zorgde Willeke er 15 minuten voor tijd voor dat aan alle onzekerheid een einde kwam, ze scoorde de 2-0. Gieten probeerde het daarna nog wel door een extra aanvaller naar voren te sturen, maar tot kansen voor de bezoekers is het in de tweede helft niet meer gekomen. Rond kwart over 4 blies de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit en daarmee zijn de eerste drie punten voor Beilen/Fit Boys binnen. Het was een zwaar bevochten zege voor de Beiler-dames, maar de 3 punten zijn dan ook zeer terecht.

Van te voren was het nog de vraag hoe het team het ervan af zal brengen. Maar na pas 1 week samen trainen is het duidelijk dat we met elkaar alleen nog maar kunnen groeien. Vanaf nu kan er gebouwd worden aan een nieuw team en wie weet tot wat voor dingen we in staat zijn. Volgende week mag ST Beilen/Fit Boys VR2 opnieuw aantreden. Dan zal de rit naar Groningen gemaakt worden om tegen de studenten van Groen Geel VR3 te spelen, aanvang 15:15 uur, locatie Corpus den Hoorn. Tot dan!