Zwaar bevochten zege ST Beilen/FIT Boys VR2

12 september 2015

(Verslag: Jurjen Boer, foto’s: Rianne Zantinge)

Afgelopen zaterdag reisde VR2 af naar Groningen voor de uitwedstrijd tegen Groen-Geel VR3. Op het sportpark waar de talenten van de toekomst van de plaatselijke FC wekelijks hun kunsten mogen vertonen, was het vandaag ook de beurt aan de dames van VR2 om hun kwaliteiten te laten zien. Dat moest dan gebeuren tegen de studenten van Groen Geel VR3. De Groningers hadden net zoals de Beiler dames hun eerste wedstrijd gewonnen. Waar Beilen/Fit Boys vorige week met 2-0 van Gieten won, wist Groen Geel vorige week met 3-1 van hun medestudenten van The Knickerbockers te winnen.

De wedstrijd begon gelijk opgaand. Taak van Beilen/Fit Boys was om het eerst verdedigend goed georganiseerd te hebben en dat lukte aardig. Dit resulteerde gedurende de eerste helft ook in steeds meer balbezit voor VR2. Beilen/Fit Boys veroverde elke keer snel de bal terug en kon zo bouwen aan een nieuwe aanval. En af en toe ontstonden een paar leuke combinaties, maar tot direct gevaar voor het Groningse doel leidde dit nog niet. Ondanks het overwicht waren het de studenten die op voorsprong waren. Onoplettendheid achterin leidde meteen een tegentreffer in, 1-0. Ondanks deze tegenslag bleef het spelbeeld hetzelfde. Beilen/Fit Boys had het meeste balbezit en Groen Geel beperkte zich tot tegenhouden. Loon naar werken kwam er gelukkig wel voor VR2. Marije mocht op de rand 16 aanleggen voor een vrije bal en wist deze keurig in het doel te schieten, 1-1.

Tijdens de thee was bij alle dames van Beilen/Fit Boys toch het overheersende gevoel dat deze wedstrijd niet uit handen mocht worden gegeven. Daarom werden de puntjes weer op de i gezet en zou het de tweede helft moeten gebeuren. Maar waar in de eerste helft VR2 het wedstrijdbeeld bepaalde, was het Groen Geel die in de tweede helft het meeste balbezit had. Het lukte bij Beilen/Fit Boys niet meer om elkaar te vinden en duels werden verloren, waar deze in de eerste helft nog wel werden gewonnen. Het was dus vooral tegenhouden wat de Beiler dames deden. Gelukkig stond het vizier van de studenten niet op scherp, want ze hadden toch een paar opgelegde kansen gekregen. Beilen/Fit Boys bleef met elkaar hard werken en loon naar werken kwam er uiteindelijk 5 minuten voor tijd. Nathalie werd aan de rechterkant diep gestuurd en was sneller dan haar tegenstander. Eenmaal beland in de 16-meter wist ze de bal in de lange hoek achter de keeper te schuiven. Grote vreugde volgde, want de buit zou nu wel binnen moeten zijn. Groen Geel kreeg 1 minuut voor tijd nog een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar hun spits raakte de bal volledig verkeerd en zo kon VR2 opgelucht ademhalen. Helemaal toen de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd maakte.

Waar Beilen/Fit Boys vorige week al had gewonnen van Gieten, wist het nu opnieuw de 3 punten te pakken. Het gaat nog niet allemaal vanzelf, maar er werd in Groningen als team gestreden. Beilen/Fit Boys VR2 is na twee gespeelde wedstrijden de trotse koploper in de 5e klasse. Volgende week staat een ware derby op het programma. Dan is Smilde’94 VR1 de tegenstander, komt allen!! Aftrap 14:30 uur.