FIT Boys is er voor jou (deel 3)!

5 augustus 2019
de Webmaster

Bij de cvv FIT Boys uit Beilen kun je voetballen op verschillende momenten, op verschillend soorten ondergrond, met een verschillend aantal teamleden en op alle leeftijden. Door de week (dinsdag)/vrijdagavond/zaterdag, op het veld en in de zaal, met 5 tegen 5/7 tegen 7/11 tegen 11 en van 4 tot 80 jaar.  Vanaf vandaag besteden we de komende weken per keer aandacht aan één voetbalgroep, vertellen we iets over de historie en wat de mogelijkheden zijn.

Vandaag is het zaalvoetbal aan de beurt. Ook het zaalvoetbal bestaat al vele jaren bij FIT Boys en heeft in het verleden grote successen gekend. En tegenwoordig kun je ook als vrouw terecht in de zaal bij de ST Beilen/FIT Boys die met één zaalteam actief is. En dit team is in haar eerste seizoen direct kampioen geworden.

Bij FIT Boys kun je ook uit de voeten in de zaal

Zaalvoetbal is een volwaardige tak van sport binnen de cvv FIT Boys. De thuiswedstrijden worden gespeeld in de Drenthehal en door de jaren heen hebben de FIT Boys-zaalteams heel wat successen gekend. Maar er kan ook prima recreatief gevoetbald worden en diverse zaalteams zijn echte vriendenteams, die het plezier voor, tijdens en na de wedstrijden ook hoog in het vaandel hebben staan. En zaalvoetbal kan prima als aanvulling op het veldvoetbal of als vervanging van de veldwedstrijden op zaterdag.

Historie
In 1983 werd het 1e FIT Boys zaalvoetbalteam opgericht en in het seizoen 1985/1986 en 1988/1989 werden ze kampioen. Maar ook in de negentiger jaren was het zaalvoetbal bij FIT Boys zeer succesvol. In het seizoen 1998/1999 komen de 5 zaalteams uit in de 1e, 2e, 3e en 4e klasse. En door de jaren heen grossieren de FIT Boys-zaalteams in kampioenschappen. In het seizoen 2009/2010 werd het Westerborker zaalteam kampioen en zou dat een aantal keren achter elkaar worden (2e klasse), totdat deze zaalspelers zich weer volledig gingen richten op het veldvoetbal. In het seizoen 2018/2019 werd er een damesteam aan de zaalvoetbaltak toegevoegd, ST Beilen/FIT Boys zaal VR1 en zij werden direct kampioen.

Meespelen met de zaalteams
In het komende seizoen zijn er 3 zaalteams bij FIT Boys. 2 herenteams en één damesteam onder de vlag van ST Beilen/FIT Boys. Nieuwe zaalleden zijn altijd welkom en kunnen zich melden bij de ledenadministratie: ledenadministratie@fitboys.nl