13 dec: Klaverjassen – Vrienden van FIT Boys

13 december 2019
de Webmaster

Hallo daar zijn we weer! De uitspraak ‘en het was nog lang gezellig…’ sprak meerdere kornuiten aan. De avond ‘kerst klaverjassen’ zat erop en de bar zat gevuld met prominenten. Het kaarten bleek maar weer bijzaak, nu kwamen de belangrijke zaken aan de orde. De rode draad deze gehele avond bleek ons vlaggenschip, want oh oh ooh die baarde zorgen. Ja het staat hier op papier in plaats van alleen maar te gonzen in de gangen. M’n beste vriend zegt wel eens dat we koksen bent omdat we achter de rug om alleen het achterste van de tong laten zien. Deels waar denk ik, want de middenweg krijgt vaak de voorkeur en enige diplomatie lijkt daarvoor genoodzaakt. Met de nadruk op lijkt, want of dat echt zo is. Zo hield ook de zaak dat wij als vierde zelf een scheids moesten regelen (uit armoede, niet uit onwil) voor onze wedstrijd ons bezig. Bij deze een oproep voor vrijwillige scheidsrechters, melden bij Albert Gerding por favor.

Hoe dan ook, ik was een blij man toen ik met m’n Vegter rolletjes en slagroom de zaak verliet. Maar niet zo blij als Hein, hij had als ras vegetariĆ«r sinaasappelen gewonnen en dat was een wonder tussen al die vleesprijzen. Dankzij Jan Bonnen, die ook grotendeels verantwoordelijk was dat anderen in de prijzen vielen zo zei hij zelf. Waaronder ‘nieuwelingen’ Ab Hofman en Henk Oving, dat was slim van Jan, want misschien komen ze nu nog een keer weer. Ab koos heel bescheiden de kerststol als prijs, want de bakken vlees werden hem bij de verloting om de oren gegooid. Als een magneet trok hij de prijzen aan.

Deze avond werd Harjan eerste, Hein tweede, de ‘nieuwelingen’ respectievelijk derde en vierde, om afsluitend Edwin z’n vijfde plaats nog te benoemen! Voordat ik weer naar m’n slowcooker loop om het gewonnen vlees te gaan stoven, wil ik de organisatie weer hartelijk bedanken, hulde. Tot volgend jaar 10 januari en op 7 februari is het koppel klaverjassen. Geen idee hoe dat precies werkt, maar Sjakie Callisto en Sander Rendeuro sponsoren die avond.

Vriendelijk bedankt voor uw aandacht, alvast fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar!