13 sept: Klaverjassen – Vrienden van FIT Boys

13 september 2019
de Webmaster

Fré bedankt! Alle vrijwilligers van en voor de klaverjasavond: bedankt!

Moi. Er wordt geklaverjast binnen de vereniging en dit is het verslag. Voorheen schreef Fré Harms dit verslag, grote dank is op z’n plek. Hij had het nog jaren mogen doen, maar de gezondheid laat te wensen over. Het gaf Geert een brok in de keel toen hij dit aan het einde van het afgelopen klaverjasseizoen mededeelde.

Klaverjassen. De voetbal verdwijnt naar de achtergrond en de mens komt op de eerste plaats. Hein, gecondoleerd.

Zoals altijd kwam ik van het toilet voordat een activiteit op het sportpark begint. Edwin kwam binnengelopen, de jongens waren gearriveerd, van tevoren hadden we samen gegeten. Ik had heerlijk gekookt! Geen soep tot hun teleurstelling, maar hutspot en chilli con carne. Een kleine borrel bij gastheer van de Waard en toen kon de pret beginnen. Met klaverjassen ben ik zo goed als de kaarten die ik krijg. Natuurlijk, je speelt niet alleen. Twee tegen twee en geen idee wat je maat voor kaarten heeft. Oale Oostland, nieuw in de gelederen, van harte welkom, zei dat hij ook bridgt en daar kwam het meer op tactiek aan. ‘Maar dat is meer kak, hier ouwehoeren ze meer,’ lachte hij. Vier ronden met een pauze voor de verloting. Vlees, vlees en vlees zijn de prijzen! Af en toe een taart, net hoe de wind waait. Een klaverjasavond is nooit hetzelfde en tegelijkertijd weer wel. Zeer opvallend is dat Joost eindelijk eens tot rust komt, je herkent hem niet terug. Geen opwinding, hij loopt keurig in de maat en als hij verliest, dan onthoud hij zich van krachttermen. Nee, er wordt niet gevloekt op zo’n avond. Natuurlijk niet, denk aan de C. ‘Moet jij nog wat drinken?’ Iedereen trakteert en als de rekening wordt opgemaakt, betaal je drie euro.

Deze avond was Harrie Sanders de winnaar met iets van 5700 punten. Dat had ik ook gehad volgens Hein als ik 900 punten meer had. Geert, gefeliciteerd met de poedelprijs! Mooi hé dat ik even aan je denk. Z’n vrouw was derde deze avond.

Als de rook gedaald is, komt Ben om de hoek kijken en vraagt aan Sjakie: ‘Jij repareert computers hé?’ ‘Nee, niet die van jou,’ sprak Sjakie stoïcijns. ‘Potverdorie,’ zei Ben en hij droop af. Vervolgens begon Oostland te ouwehoeren en mensen deden met hem mee. Er bleken mensen aan de verkeerde kant van de brug te wonen, Jaap gaat naar Malibu, Niek heeft een baan, auto en gaat ooit op zichzelf wonen. Jan gaat niet meer op vakantie, Ruben is al vijf jaar student, Sjakie heette deze avond Arnoud en Tess had Edwin een extra lootje gegeven. Wat een lieverd.

Seubring bedankt voor de jaren sponsoring, nieuwe sponsoren hebben zich aangediend. Wie dat zijn en hoe de bokaal komt te heten, dat houden we nog even onder de pet. Tineke Haurissa, er wordt aan je gedacht! Bedankt en tot ziens. Een ieder is van harte welkom op de volgende klaverjasavond. Hoewel, we waren met 28 man en het kon niet beter werd er geopperd. Sjakie vroeg zich hardop af: ‘32 is toch nóg beter?’

Alfons Pot.