21 feb: Klaverjassen – Vrienden van FIT Boys

21 februari 2020
de Webmaster

Dag twee van de Super FIT Boys February was ook weer een succes en heel gezellig. Alfons Pot doet verlag:

Fré dank voor de waarnemende honneurs van het eerste verslag in het jaar 2020. 2020 alweer, wat vliegt de tijd terwijl het hart jong blijft. Sommige lezers waren niet eens geboren in de negentiger jaren. Hebben niet meegemaakt dat Ajax in ’95 de champions league won of dat het Nederlands elftal in ’88 Europees kampioen werd. Mensen sprongen van enthousiasme in de Amsterdamse grachten! Mochten ze echter na de niet gebeurde millennium crash zijn geboren, dan hebben ze natuurlijk ook heel wat meegemaakt. Twin towers was al heel wat, maar de nipplegate van Janet Jackson was ook wat nieuw geïntroduceerde euro’s waard. Preutse Amerikanen. Schijnheilig gedoe. Maar terwijl dat onze aandacht eiste, legde Edward Snowden recenter wat belangrijkers bloot. Ach en zo is er elk tijdperk wel wat wat de aandacht afleidt en dat is nou juist hoe een truc werkt. Of niet Joost?!

Want dat is het bruggetje naar de klaverjasavond, daar werden namelijk kaart trucjes gedaan door Richard (buiten de klaverjas potjes om, dat moet vermeld)! Richard maakte al een spectaculaire entree die avond. Terwijl Jantje op werd gehaald om de 24 te vervolmaken, dook hij als verlaat duveltje op. Jantje bedankt, tot de volgende keer!

Joost mocht een kaart uitzoeken uit de stapel, Richard deed wat hocus pocus en Joost snapte er niets van. Hij was niet de enige en lang verhaal kort, Richard mag de kaarten tijdens een potje ook niet meer schudden en delen.

Beste lezer van harte welkom op weer een fijne kaart avond. Waar Oostland rijkelijk prijzen aan anderen gunde en Jan B met een glimlach de kantine verliet. Want Sjakie wenste elke tegenstander veel plezier en weinig punten toe. Veel plezier en weinig punten, lijkt ons vlaggenschip wel. Wat naar voren gehaald mag worden was wat mij betreft het verhaal over de voorzitter die achter de schermen veel werk verzet. En voor de rest volgde iedereen Sjakie z’n advies maar op deze avond. Er werden weinig punten behaald. Niek functioneert als jonkie stabiel in de hogere regionen. Jan Z. biljart in zijn vrije tijd, vaak beter dan de competitie stand doet vermoeden. Hein won tot zijn grote spijt geen sinaasappelen dit keer en Douwe schoot zich sneller dan z’n schaduw naar de tweede plek! Joost presteerde formidabel en werd derde. Maar dé nummer één van de avond werd Edwin Rooijinga! Wat een man, hij had de gun factor. 13 maart zijn we er weer met een speciale aflevering – koppelkaarten genaamd. Ik zou u nog veel meer kunnen vertellen, maar nodig u gewoon uit om zelf langs te komen.

Doei
Alfons Pot.