22 nov: Klaverjassen – Vrienden van FIT Boys

22 november 2019
de Webmaster

Vierde klaverjasavond
Scheutje rode wijn erbij, peper, zout, laurierbladeren, knoflook, rode ui…wil je er nog een bouillonblok in? Ja doe maar. Hoppakee, eerst even gebraden in de pan en daarna zo in de slow cooker de komende negen uren. Wat een fantastische prijs die runderriblappen uit Ierland!

‘Hoe kom jij aan zoveel punten?’ ‘Ja mooi hé!’ Het was een hele beste avond, vierde was ik geworden. Nog nooit had ik zoveel punten behaald en daarom wil ik Edwin, Albert, Sander N. en Albert Z. bedanken! Een heerlijk avondje was gekomen. Marten was eerste geworden, Ben tweede en Ria derde. Willy ontving de poedelprijs ditmaal. Tweeëndertig man waren op komen dagen exclusief Jan onze vrijwillige barman. Hij serveerde kaas, druiven, leverworst, bitterballen en anders wat uit eigen tuin. Fantastisch!

‘Maar hoe lang inspecteer je zo’n boom dan?’ ‘Een minuut ongeveer.’ ‘Op schimmels?’ ‘Jep, maar ook op eventueel snoeiwerk.’ ‘Wat doen die schimmels dan?’ ‘Sommige schimmels leven van het dode hout binnenin de boom en andere schimmels die leven van de buitenste vijf á zes ringen. Dat is het levende hout en dat levert meer gevaar op.’ ‘Hoe herken je die schimmels dan?’ ‘Ja dat ben ik nou aan het leren.’ Albert Z. stond mijn nieuwsgierigheid graag te woord. Dat waardeerde ik, want hoewel ik lang niet alles onthou, ik vind het wel interessant om te horen wat iemand dagelijks bezig houdt. De anonieme bron uit het vorige verslag was blij dat z’n vrouw het verslag niet had gelezen, misschien doet ze dat bij deze alsnog.

Het was een fijne avond, de zaken waren weer goed voor elkaar en nog steeds ben ik benieuwd wie de nieuwe sponsor wordt!