Klaverjassen – 1 maart 2024

6 maart 2024
de Webmaster

Ongelooflijk, eerste van de avond! Ik wil graag iedereen bedanken, iedereen! Wat een weelde, hosanna en dit wereldwonder is geschied. Niks meer kan ik mij wensen. Misschien moeten we vaker geen verloting houden, die pauze haalt mij waarschijnlijk uit m’n concentratie. Maar ja, de vorige keer viel mij met de verloting het geluk ten deel dat ik zes biefstukken won waarvoor ik Gert dankbaar was. Laten we het erop houden dat het geluk aan mijn zijde was, want ik schaar mezelf niet onder de beste kaarters aanwezig. Nee nee, bij lange na niet. Dus hoe dit dan kon gebeuren, je zou bijna in een hogere macht geloven. Een beter bewijs kan er niet geleverd worden. M’n vriendin appte tussendoor of ze wederom rode wijnsaus moest maken dit weekend, zoals ze bij de biefstuk had gedaan. We moeten al die vleesprijzen direct verorberen aangezien we geen diepvries hebben. De slowcooker staat vandaag dus al heel de dag aan met het gewonnen groentesoep pakket.

Ik schrijf maar door omdat stilstaan niet leuk is, toch deden we dat aan het begin van de avond, een minuutlang ter ere van Sander en z’n nabestaanden. Een minuut waarin onze gedachten met de neus op de feiten werden gedrukt, het leven is niet alleen maar roem en troef. Soms krijg je een verloren hand toebedeeld. Margreet, Ronald, Andre en allen met jullie, nogmaals sterkte gewenst.

Om de gedachten te verzetten en de boel weer wat leven in te blazen werd het klaverjaslied vervolgens uit volle borst gezongen:

‘Hoog in die wilgen

Zwiere zwaaie zwiere zwaaie

Hangen onze schoenen

Zwiere zwaaie zwiere zwaaie

Dus nu mag ik gaan kaarten

HolladiJEE HOLLAAAA di JOOOO’

Vers één van vijf en omdat Joost bij hem thuis nog even een Nobel voor me had ingeschonken was de keel gesmeerd. Ze zeiden ook dat Joost deze avond niet het luidruchtigste was, maar wat wil je ook, die man schenkt Nobels in van heb ik jou daar. Het was een mooie opkomst vanavond, 24 man exclusief barman Jan Koster die ons allen weer van een natje en droogje voorzag waarvoor we hem dankbaar zijn! 22 maart, 12 april en 3 mei zijn de laatste kaartavonden van dit seizoen. Iedereen van harte welkom!