Klaverjassen: Hilberts Bloembollen Trofee 11 mrt

11 maart 2016
de Webmaster

Verslag van de negende klaverjasavond van het seizoen 2015-2016, meetellend voor de eindstand om de

HILBERTS BLOEMBOLLENTROFEE

van vrijdag 11 maart 2016.

Om half acht waren er 18 deelnemers aan deze kaartavond opgekomen. Dit aantal zou dus 2 stilzitters in elke ronde inhouden. Jan Koster was weer aanwezig voor de bediening en wilde wel mee kaarten als er nog een kandidaat gevonden kon worden, zodat het aantal deelnemers op 20 zou komen. Na enige telefonische pogingen om een 20ste deelnemer te vinden bleek dit niet mogelijk, zodat we toch met 16 plus 2 stilzitters begonnen. Nadat de door Ab geserveerde koffie was genuttigd werd begonnen met de eerste ronde.

De hoogste score in deze eerste ronde was voor Willie Harms samen met Sander Nijwening, met een score van 1418 punten. Na deze ronde bleek dat een van onze vaste deelnemers, Fedde Boerhof, aanwezig was geweest bij de voorlichting over het scheidsrechtersbestaan. Fedde wilde nog wel mee kaarten en Jan Koster was ook bereid, zodat we de tweede ronde toch met 20 man konden gaan spelen en er niemand hoefde stil te zitten. Beide heren kregen zoals gebruikelijk voor een stilzitter, 1250 punten voor hun eerste ronden.

De tweede ronde was met een score van 1602 punten voor het koppel Willie Harms en Tineke Haurissa.

Hierna de gebruikelijke verkoop van de loten met aansluitend de trekking. Op een gegeven moment dachten we dat de laatste prijs was getrokken en schoven we, tafelgenoten Erik en ik de lootjes bij elkaar om ze weg te gooien, toen bleek dat er nog twee prijzen getrokken moesten worden. Deze twee prijzen vielen op de lootjes van Erik en mij, we moesten nog wel even uitzoeken welke nummers van Erik of van mij waren.

Na dit intermezzo werden de derde en vierde ronde gespeeld. Winnaars van ronde drie waren Willie Harms en Ben Haurissa met 1523 punten en de vierde ronde, het is verbazend, was weer voor Willie Harms en nu weer samen met Tineke Haurissa met 1430 punten.

Na telling van de punten zal het niemand verbazen, dat als je alle vier ronden de hoogste score hebt, je ook de eerste plaats hebt behaald. Ik kan mij niet herinneren dat ik dit eerder heb meegemaakt. Ik heb er niets van gemerkt, maar Willie moet wel haast stiekem geoefend hebben thuis. Er was in de einduitslag nog iets opmerkelijks, de nrs. 2 en 3 hadden exact dezelfde eindscore.

De prijzen werden uitgereikt door Geert Smit, de uitslag was als volgt:
1. Willie Harms 5973
2. Ab Bening 5343
Jan Bonnen 5343
3. Douwe Visser 5068
4. Tineke Haurissa 4972
5. Ben Haurissa 4880
6. Edwin Tillema 4864
7. Arie Paping 4846
8. Jan Koster 4828
9. Gre Scholing 4771

De volgende en voorlaatste kaartavond van dit seizoen, meetellend voor de eindstand om de, HILBERTS BLPOEMBOLLEN TROFEE, is op VRIJDAG 1 APRIL 1016,(DIT IS GEEN GRAP). Dus tot ziens op deze kaartavond.
Groeten Fre Harms.