Klaverjassen: Hilberts Bloembollen Trofee 23 okt

23 oktober 2015
de Webmaster

Verslag van de twee klaverjasavond van het seizoen 2015-2016, meetellend voor de eindstand om de

HILBERTS BLOEMBOLLENTROFEE

van vrijdag 23 oktober 2015.

Om half acht hadden zich 31 deelnemers gemeld. Een prachtig aantal, zei het niet dat er eigenlijk 1 te kort was om geen stilzitters te hebben. Jan Koster was weer aanwezig voor de verzorging van het natje en droogje en wilde eventueel wel mee kaarten, Sander had echter nog een troef achter de hand, Henk Scholing wilde nog wel komen als we te kort hadden. Dus Sander belde Henk en hij vertrok onmiddellijk naar de kantine van Fit Boys. Jan Koster nam de honneurs even voor Henk waar zodat we konden beginnen met de eerste ronde.

Nog een opmerking vooraf, er hadden zich vier heren gemeld in een rood T shirt met op de achterzijde het opschrift : “ SONNEMAATJES ORGANISATIE”, op de voorzijde van het T shirt stond vermeld:”Sonnemaatje, met daaronder o.a. “EDDEPET”, SJAKIE”,”JOOSTERMANS. Deze heren maken kennelijk deel uit van een groep Sonnema-Berenburg drinkers binnen FIT BOYS en waren van harte welkom, we hopen dat deze mannen vaker van de partij zullen zijn en andere leden van deze groep zullen meenemen.

De eerste ronde werd gewonnen door het duo Hans Wilkens en Ben Haurissa met 1433 punten. De tweede ronde was voor Harjan Scholing en Albert Hepping met 1677 punten. Hierna werden de loten door Margreet en Ria verkocht en deed Sander de trekking van de prijswinnende nummers, tenminste hij laat verschillende deelnemers een lot trekken. De prijzen bestonden uit HALLOWEEN gerelateerde artikelen en vleesprijzen.

Hierna volgde de derde ronden die gewonnen werd door Douwe Visser en Margreet Nijwening, de vierde ronde was een prooi voor Albert Kerssies en Henk Scholing met 1722 punten. Na deze vier ronden kon de eindstand worden opgemaakt, waarbij de tien prijzen als volgt verdeeld werden:
1. Harjan Scholing 5606
2. Douwe Visser 5556
3. Albert Kerssies 5481
4. Albert Hepping 5421
5. Sander Stegehuis 5373
6. Aard Zuring 5237
7. Henk Scholing 5158
8. Edwin Roijinga 5152
9. Sander Nijwening 4984
10. Henk Oving 4859
De prijzen bestonden uit vlees en Halloween gerelateerde artikelen. Er mocht door de prijswinnaars en keuze gemaakt worden. Een prijs trok nogal de aandacht, en dit bestond uit een pakketje vlees en een pompoen met een stickervel met stikker om de pompoen te versieren. Een aantal prijswinnaars werd aangemoedigd om die prijs te nemen, wat echter niet gebeurde, zodat Henk Oving, als 10e en geen keus meer, in het bezit kwam van de pompoen en deze maar moet opmaken met de bijgeleverde stickers.

Dit was dan weer de tweede kaartavond, op naar de derde over, (LET OP) TWEE WEKEN, VRIJDAG 6 NOVEMBER 2015, AANVANG HALF ACHT, op een grote opkomst wordt gerekend.

Tot ziens, Fre Harms.