Klaverjassen: Hilberts Bloembollen Trofee 25 sept

25 september 2015
de Webmaster

Verslag van de eerste klaverjasavond van het seizoen 2015-2016, meetellend voor de eindstand om de

—– H I L B E R T S B L O E M B O L L E N T R O F E E—–

van vrijdag 25 september 2015.

Om half acht hadden zich 24 kaarters gemeld, en kregen eerst koffie aangeboden, verzorgd door Ab Bening, hierna werden de kaarters welkom geheten door Sander Nijwening. Er was een voorstel over het te spelen systeem, maar met een ruime meerderheid van stemmen, werd besloten om te spelen zoals de afgelopen seizoenen, dat is dus, 1 keer troef draaien en wanneer iedereen past, dan speelt diegene die er voor zit, met de troef van zijn keuze, uiteraard dan niet de troef waar iedereen op paste.

Albert Hepping en Aard Zuring hadden de beste start en scoorden in de eerste ronde 1653 punten, in de tweede ronde scoorden Jan Zijlstra en Ab Bening 1476 punten. Na deze twee ronden werden de loten verkocht door Margreet en Ria en werd aansluitend de trekking verricht. Hierbij valt op dat Albert Zuring en Erik van der Voort meestal wel meerdere prijzen in de wacht slepen. Ronde drie was met een score van 1607 punten voor Albert Zuring en Ben Saadhof en de laatste en vierde ronde was voor het koppel Harjan Scholing en Ria Smit.

Na telling van de punten was de eindstand van de eerste tien als volgt:
1.Harjan Scholing 5717
2.Aard Zuring 5248
3.Fedde Boerhof 5177
4.Fre Harms 5102
5.Jan Zijlstra 5084
6.Ben Haurissa 5038
7.Hans Wilkens 4781
8.Albert Hepping 4777
9.Willie Harms 4775
10.Arie Paping 4773
Zoals te zien was het nogal spannend, 7 t/m 10 verschil van 8 punten.

De koude hapjes waren weer als gebruikelijk verzorgd door Margreet en Ria en de ex snackbarhouder Geert bakte even wat bitterballen, waarbij opviel dat Fedde die bitterballen graag heeft met heel veel mosterd, eigenlijk was het mosterd met een bitterbal. De prijzen waren weer verzorgd door Sander en Margreet.

Een aantal van 24 kaarters is een aardig aantal om een kaartavond mee te houden, maar we willen toch nog een oproep doen voor een groter aantal, de vernieuwde kantine bied ruim de mogelijkheid voor een groter aantal, dus wie zin heeft in een avondje gezellig kaarten, waarbij gezelligheid voorop staat, wordt verwacht op

¬†——–vrijdag 23 oktober 2015——-

¬†aanvang halfacht. (let op was eerst 16 oktober, maar is verplaatst op verzoek van de organisatie 7×7 voetbal)

Verder is er een afspraak gemaakt met de sponsors van het inmiddels traditioneel geworden KOPPEL-KLAVERJASSEN, Boerderijwinkel Zuring en Machinefabriek van der Velde en Boerhof, om deze koppel-klaverjasavond dit seizoen te houden op vrijdag 15 januari 2016. Dus liefhebbers voor deze kaartavond noteer alvast de datum in uw agenda.

Tot de volgende keer, Fre Harms.