Klaverjassen: Seubring Bloembollen Bokaal 11 nov

11 november 2016
de Webmaster

Verslag van de vierde klaverjasavond van het seizoen 2016-2017, vrijdag 11 november, waarin gespeeld wordt om de:

SEUBRING BLOEMBOLLEN WISSELBOKAAL.

Er melden zich omstreeks half acht, 28 deelnemers, met dien verstande dat Gert Dunning iets later zou komen en Jan Koster de eerste ronde voor hem speelde. Allen werden voor zien van koffie door Ab en Jan was aanwezig voor de bediening.

Voor aanvang deelde Geert Smit die de deelnemers welkom heette mede dat Jan Zijlstra, een regelmatige deelnemer aan de kaartavonden, op vakantie in Australie, ernstig ziek was geworden, een grote tumor op zijn hart. Niet duidelijk was of Jan al terug was in Nederland. Ik hoorde zaterdagmorgen dat Jan en zijn vrouw vandaag terug kwamen naar Nederland en dat hij direct door zou gaan naar het UMCG. Wij wensen Jan en zijn familie veel sterkte toe.

In de eerste ronde ging de hoogste score naar Ria Smit en Jan Koster (Gert Dunning) met 1544 punten. De tweede ronde was voor Douwe Visser en Jan Bonnen met 1532 punten. Hierna de verkoop van de lootjes met aansluitend de trekking van de tien prijzen. Op merkelijk Ab Bening kwam handen tekort, hij gooide zijn bier om, trok een lot, en ja dat bezat hij zelf. Verder zeer opmerkelijk, Ronald van Waardhuizen kreeg drie prijzen achter elkaar.

Hierna speelden we ronde drie en vier, winnaars van ronde drie waren Ria Smit en Niek Schutten met 1816 punten. In ronde vier waren de winnaars Jan Bonnen en Geert Smit, zij speelden tegen Ria Smit en ondergetekende. Ria stond er goed voor had in twee van de drie ronden de hoogste score. Geert zei tegen Ria dat hij wel zou zorgen dat ze veel punten haalde, maar voegde er gelijk aan toe dat het natuurlijk zo niet werkte en dat lieten ze Geert en Jan zien. Wij kwamen er niet aan te pas en onze eindscore was een schamele 402 punten. Win je (Ria) twee ronden speelt de derde gemiddeld en valt dan nog buiten de prijzen. We hadden geen schijn van kans.

Na telling van de eindtotalen was de uitslag als volgt:
1. Jan Bonnen 6247
2. Douwe Visser 5673
3. Niek Schutten 5595
4. Gert Dunning 5277
5. Sander Nijwening 5188
6. Geert Smit 5117
7. Margreet Nijwening 5030
8. Hans Wilkens 4966
9. Edwin Roijinga 4958
10. Henk Heling 4938

Dit was het verslag van weer een enerverende klaverjasavond, waarbij het venijn duidelijk in de staart zat. Ik eindigde zelf op de laatste plaats met 3453 punten, er was mogelijk nog een andere deelnemer die minder punten had, maar die wilde dit kennelijk niet openbaar maken en had zijn telbriefje niet ingeleverd. Na bestudering van de telbriefjes, was de eindscore van deze deelnemer(Joost) 3684 punten en dus geen laatste.

De volgende klaverjasavond is op vrijdag 2 december 2016, “Sinterklaaskaarten met of zonder zwarte piet”. Hopelijk tot ziens en groeten
Fre Harms.