Klaverjassen: Seubring Bloembollen Bokaal 27 jan

27 januari 2017
de Webmaster

Verslag van de zevende klaverjasavond, meetellend voor de eindstand om de

    S E U B R I N G B L O E M B O L L  E N  W I S S E L B O K A A L

van vrijdag 27 januari 2017.

Er meldden zich 24 deelnemers voor deze klaverjasavond. Jan Koster was weer aanwezig voor de koffie, thee, drankje en hapje. Ab Bening, die meestal de koffie en thee aan het begin van de avond verzorgd was niet aanwezig vanwege gezondheidsproblemen. Wij wensen Ab beterschap toe.

Na de koffie, thee met zelfgemaakte pindarots van Margreet, begonnen we met de eerste ronde klaverjassen. In deze eerste ronde werd de hoogste score behaald door het koppel Ronald van Waardhuyzen en Fre Harms, met 1534 punten. In de tweede ronde was de hoogste score voor het koppel Tineke Haurissa en Jan Zijlstra met 1607 punten.

Hierna een pauze met de verkoop van de loten en aansluitend de trekking van de prijzen. Jan Koster wist drie prijzen te bemachtigen, Ben Saadhoff presteerde het weer om een lotnummer dat hij zelf bezat te trekken en mijn echtgenote Willie trok als laatste lotnummer dat in mijn bezit was.

Hierna volgen kaartronden drie en vier. De hoogste score in ronde drie was voor het koppel Ronald van Waardhuyzen en Ben Saadhoff met 1908 punten. De vierde ronde was met een score van 1574 punten voor het koppel Henk Heling en Ben Haurissa met 1574 punten.

De laagste score van een ronde werd behaald door Kees Beukema en Jan Zijlstra in ronde vier met een score van 740.

Na telling van alle punten was de uitslag van de eerste tien, als volgt:
1. Ronald van Waardhuyzen         5707 punten
2. Henk Heling                    5465 punten
3. Tineke Haurissa                5450 punten
4. Fre Harms                      5248 punten
5. Douwe Visser                   5132 punten
6. Maarten Paping                 5000 punten
7. Aard Zuring                    4967 punten
8. Ben Saadhoff                   4903 punten
9. Ruben Zuring                   4795 punten
10. Arie Paping                   4791 punten

De volgende klaverjasavond is op vrijdag 10 februari 2017, aanvang half acht. Dit is dus over twee weken en is de achtste klaverjasavond, diegene die de voorgaande zeven keren is geweest, daarvan gaat nu dus het slechtste resultaat worden geschrapt. Einstand telt over de zeven beste resultaten. Er zijn elf kaartavonden er volgen nu dus nog vier, wie dus nu tenminste 3 resultaten heeft op dit moment kan nog meespelen om de eindstand.

Groeten, Fre Harms.