Verslag Klaverjassen 19 januari

2 februari 2024
de Webmaster

Sjakie is een hippie. Welkom in zijn positieve universum!

Koppelkaarten, het was m’n eerste keer. Een eerste keer is altijd spannend. Wat moet je doen, wat verwachten ze, doe je ’t wel goed, langzamer of sneller? Het aan leren voelen van dat ritme, de sfeer. Je moet ’t proeven voor je weet hoe ’t smaakt. Soms moet je gewoon springen in het diepe voordat je nattigheid voelt. Een achterommetje kan je duur komen te staan, maar ook alle gebaande paden vrijmaken door het verrassingselement. 

Om één uur ’s nachts reisde ik terug naar huis met een kilo gehakt naast me op de bank van de trein. Vier binkies bralden luidruchtig, m’n stiltecoupé hield dat gedonder niet tegen. Zo is het leven. Wachtend op het station voelde ik de ijswind over m’n wangen, de donkere hemel hing als een oneindige leegte boven m’n hoofd. Een paar sterren flonkerden. Het maakte diepe indruk, de nietigheid van de mens in z’n universum. Dat universum had in de kantine even plaatsgemaakt voor een ander universum, een positief universum waarvan Sjakie de geleider was.

Koppelkaarten verschilt bijna niets van de gewone klaverjasavond, behalve dat je aan het einde door een loting gekoppeld wordt aan een willekeurige andere speler. De drie koppels met de hoogste aantal punten winnen een prijs. Sander, die ook wat deed als mede sponsor, verzorgde de loting van de koppels. Iedereen wachtte in spanning af. De stilte was om te snijden, zou je individuele score de das omgedaan worden door diegene met een lage score? Dat was helaas voor de individuele nummer twee van de avond zo (Sjoerd), maar de individuele nummers één en drie (resp. Gert en Sjakie) werden door mysterieuze universum krachten bij elkaar gebracht om samen de eerste prijs op te halen. Hippie Sjakie deed een buiging naar de sterren, knipoogde even naar ze en wist dat hun geheime bondgenootschap deze avond mogelijk had gemaakt. Vanuit z’n hart steeg z’n dankbaarheid naar hen op en huppelde hij samen met Gert hand in hand naar ’t prijzenpakket.

Iedereen gaf hen een daverend applaus en we voelden dat de twee mannen dit moment verdienden. Even leek alles mogelijk en zowaar, dat was ook zo. Maar dat moment verdween voordat ’t vastgepakt kon worden om mee te nemen.

De avond was volledig. De kilo gehakt had ik te danken aan de verloting. De verloting kan iedereen een goed gevoel geven. De volgende klaverjasavond is op vrijdagavond 9 februari in de kantine, inloop vanaf 19.00uur, de start is stipt om 19.34uur. Iedereen is van harte welkom! Doei.