FIT Boys is er voor jou (deel 4)!

12 augustus 2019
de Webmaster

Bij de cvv FIT Boys uit Beilen kun je voetballen op verschillende momenten, op verschillend soorten ondergrond, met een verschillend aantal teamleden en op alle leeftijden. Door de week (dinsdag)/vrijdagavond/zaterdag, op het veld en in de zaal, met 5 tegen 5/7 tegen 7/11 tegen 11 en van 4 tot 80 jaar.  Vanaf vandaag besteden we de komende weken per keer aandacht aan één voetbalgroep, vertellen we iets over de historie en wat de mogelijkheden zijn.

Vandaag is het veldvoetbal aan de beurt. Een tak van sport die al vanaf 1953 te beoefenen is bij FIT Boys, zowel als jongen/man als meisje/vrouw. Op het veld (11 tegen 11 (zaterdag) en 7 tegen 7 (vrijdag)) als ook in de zaal. FIT Boys heeft 11 senior veldteams (FIT Boys 1 t/m 4 en ST Beilen/FIT Boys VR1, 7×7 35+ en 45+ (4 teams), 7×7 vrouwen (2 teams), 3 zaalteams (ST zaal VR1 en FIT Boys zaal 1 & 2) en 12 jeugdveldteams (waaronder 1 meisjesteam (MO17)), die in de winter ook veelal de zaal in gaan.

FIT Boys combineert plezier met prestaties!

FIT Boys is een club die plezier en ontwikkelen boven prestaties zet. FIT Boys heeft al ruim 35-40 jaar de Jeugdopleiding prima staan. FIT Boys en de Technische Commissie (TC) streven naar herkenbaar en verzorgd voetbal spelen vanuit een 1:4:3:3 systeem. Bij de standaard seniorenelftallen zowel dames als heren zijn plezier en prestatie even belangrijk. Bij de niet standaard senioren elftallen is plezier belangrijker dan de prestatie. Het jeugdkader heeft bij voorkeur een sterke binding met Fit Boys en is bij voorkeur spelend lid of spelend lid geweest. Het jeugdkader is of wordt geschoold. In de jeugdopleiding wordt getraind volgens de leerdoelen van het eigen voetbaltechnisch leerplan. Plezier en leren voetballen gaan hierbij hand in hand. In de jeugdopleiding is beter maken van spelers belangrijker dan het resultaat. En dat werpt al vele jaren zijn vruchten af, want de seniorenteams heren en dames bestaan louter en alleen uit spelers/speelsters uit de eigen jeugdopleiding.

Historie
FIT Boys heeft een rijke en succesvolle historie. In de zestiger jaren speelde FIT Boys op het hoogste niveau in Nederland. Het kampioenschap op 1 april 1967 werd al in een ‘Throwback Thursday‘ besproken. Een geweldig succes voor FIT Boys, Beilen en de provincie Drenthe. FIT Boys is door de jaren heen een stabiele 3e klasser gebleken, met één uitstapje naar de 2e klasse in het seizoen 2012/2013. Onder trainer Frens Waninge werd FIT Boys in 2012 overtuigend kampioen in de 3e klasse. Wat een succes en wat een feest! FIT Boys staat bekend als een vriendelijke, gemoedelijke vereniging. Een vereniging waar iedereen welkom is en die voelt als een warme deken, in voor- en tegenspoed. De jeugdteams kenmerken zich door de jaren heen als sportieve en technisch vaardige elftallen, die fysiek nog wel eens een schepje er bij op zouden kunnen doen. Bij de jeugd zijn er zowel op het veld als ook in de zaal vele kampioenschappen gevierd en werd een meisjesteam (MB1) zelfs zaalkampioen in het district Noord. Ook de recente kampioenschappen van ST Beilen/FIT Boys VR3 7×7 en zaal VR1 en het behalen van de Noordelijke Districtbeker door VR1 tonen aan dat FIT Boys samen met vv Beilen ook de jeugdopleiding voor de meisjes goed op orde heeft. De ST Beilen/FIT Boys vindt dat, overigens ondersteund door de KNVB, dat meisjes tot hun 13e jaar door bij de jongens te voetballen, technisch/tactisch/fysiek alleen maar beter worden.

Meespelen
Ben jij 4 jaar, dan ben je ook al welkom bij FIT Boys. Dan mag je al meetrainen bij de Bengels. Heb je interesse of wil je na de zomervakantie een keer meedoen, mail dan naar bengels@fitboys.nl.

Ben jij 6 jaar dan mag je meespelen en -trainen met de jeugd van 6 tot en met 18 jaar. Tot 13 jaar spelen de meisjes en jongens samen (daarna kan en mag dit ook nog) en wil je een keer meetrainen of direct lid worden, mail dan naar ledenadministratie@fitboys.nl.

Ben je 13 jaar dan spelen de jongens bij FIT Boys in de JO15 t/m JO19 en de meisjes in een meidenteam (dit seizoen ST Beilen/FIT Boys MO17) of een damesteam. Wil je een keer meetrainen of wil je lid worden? Voor jongens mail naar ledenadministratie@fitboys.nl. Voor meisjes mail naar ledenadmin@vvbeilen.nl of ledenadministratie@fitboys.nl. Meer info over de meisjes- en damesteams van de ST Beilen/FIT Boys vind je op www.stbeilenfitboys.nl.

Ben je 18 jaar of ouder dan kun je prestatiegericht voetballen bij FIT Boys 1 of 2, recreatief bij FIT Boys 3 of 4. Ook is er op vrijdagavond 7×7 voetbal voor 35+ en 45+. En ook in de zaal kun je bij FIT Boys uit de voeten in 2 zaalteams. Heb je interesse om een keer mee te trainen of lid te worden? Mail dan naar ledenadministratie@fitboys.nl.

Jij bent van harte welkom bij FIT Boys! Tot snel!