Throwback Thursday part 1 – 12 september 2009

20 juni 2019
de Webmaster

Ook deze zomerstop, net als vorig jaar de serie ‘FIT Boys – The Great History’ in 17 delen, blikken we terug op de rijke historie van FIT Boys. En dat die historie rijk is, hebben we vorig seizoen al kunnen lezen. Kampioenschappen, feestjes, maar ook memorabele momenten en FIT Boys is heel vaak zeer vernieuwend bezig geweest. Een historie waar FIT Boys meer dan trots op is.

Vandaag de 1e uit de serie ‘Throwback Thursday’ en we gaan terug naar 12 september 2009. Waar in de 70-er jaren je pas lid werd met 8 jaar, schoof die datum later al op naar 6 jaar. Maar FIT Boys merkte bij de trainingen van de jongste jeugd en bij aanmeldingen bij de ledenadministratie dat ook 4 en 5 jarigen best al lid wilden worden. Na een mailtje naar de KNVB of deze jonge talenten al mee mochten doen, kreeg de club nul op het rekest. Daar moest wat op gevonden worden en als snel waren ‘De FIT Boys Bengels’ een feit (naam bedacht door Albert Gerding). En daarmee was FIT Boys menig voetbalclub ver vooruit, want jaren later begonnen andere verenigingen met het Kaboutervoetbal.

Aanvulling na aanleiding van het stuk van Jan Dijks op de vv Beilen-Website:
vv Beilen was FIT Boys ver vooruit toen zij in 1997 al begonnen met kaboutervoetbal. Gelukkig schreven we in bovenstaand stuk ‘menig’ en niet ‘alle voetbalclubs’. Met menig wordt dus duidelijk niet vv Beilen bedoeld. Bedankt Jan voor de aanvulling, leuk stuk ook om te lezen en fijn dat je zo geïnteresseerd bent in onze club en onze website. In ieder geval één iemand die de copy op de website leest. Bedankt ook voor je persoonlijke berichtje aan mij hierover. Wordt erg gewaardeerd.

Aanvulling naar aanleiding van stuk Albert Gerding op de cvv FIT Boys-Website:
Afgelopen week werd mijn naam genoemd in een door “buurman” Jan Dijks geschreven schrijfsel aangaande de naam “Bengels” die ik bedacht zou hebben voor de allerkleinste voetballers bij FIT Boys. Welnu dit is deels niet juist. In de periode voorafgaand aan de start van het Bengel voetbal was er een beslissingswedstrijd op Noord/West en kwam ik aan de praat met een der toeschouwers. De kans is groot dat FC Meppel een van de deelnemers was aan die wedstrijd omdat ze ook daar de benaming Bengels gebruiken. Mijn bedenksel is dus een geleend bedenksel. Waarvan acte.

Waarvan acte dus en Albert bedankt voor je aanvulling.

Johan Koster, één van de Bengels-trainers, doet verslag:

De toekomst van FIT Boys is in training: FIT Boys begint met voetbal voor 4- en 5-jarigen.

(foto’s: Sander Boele)

Afgelopen zaterdag is de cvv FIT Boys begonnen met voetbal voor de jongste leden binnen de vereniging, de 4- en 5-jarigen. Vooraf stond materiaalman Harm Meijering ons op te wachten. Hij overhandigde ons een paar hele mooie nieuwe ballen, hesjes en pionnen, prima geregeld door de jeugdcommissie!

De opkomst was met 8 telgen goed voor een eerste keer. Thomas, Emiel, Giel, Robin, Koen, Joris, Roan en Jack en de trainers Aljon, Johan en Henk moesten in het begin wat aan elkaar wennen, maar na verloop van tijd werd al leuk gevoetbald. Allereerst werd er begonnen met een tikspel, daarna een dribbeloefening en natuurlijk een partij. De training werd afgesloten met penalty`s. Na afloop werden de voetballers getrakteerd door de jeugdcommissie op een glaasje ranja en een zakje snoep. Dank!

De training wordt elke zaterdag om 13.00 uur gegeven op sportpark Noord-West. Ben je nog geen 6 jaar, maar heb je wel zin om te voetballen? Geef je dan op bij Johan Koster , tel. 522983. Hier hoef je niets voor de betalen en kun je kijken of voetballen iets voor jou is!!

Johan Koster.