Zorg jij voor een VEILIG FIT Boys? Vul de enquête in!

17 september 2018
de Webmaster

Herhaalde oproep! Vul de enquête in!

Woensdag en zaterdag zal er de mogelijkheid zijn om de enquête in de kantine in te vullen. Er zullen dan een of meerdere laptops in de kantine zijn. We zullen via de trainers en leiders ook aandacht vragen bij de jeugdspelers voor deze enquête en alle jeugdleden vragen de enquête wel in te vullen.

Wat gaan we de komende weken/maanden doen?

  • Allereerst rekenen we op jullie medewerking en vragen jullie als leden/vrijwilligers van FIT Boys de enquête in te vullen, zodat er heel veel input komt die we allemaal anoniem gaan verwerken en bespreken binnen het Bestuur;
  • Met de uitkomsten gaan we een begin van een protocol opstellen, een protocol waarmee we binnen FIT Boys een veilige sportomgeving kunnen creëren en waarborgen;

In de komende periode (oktober) gaan we de resultaten verwerken. Graag jullie medewerking hieraan.

31 aug: Zorg jij voor een Veilig FIT Boys? Dan hebben we jou keihard nodig! Lees hieronder meer en vul de enquête in! Dat helpt jouw club FIT Boys zeker verder!

FIT Boys organiseerde gisteravond een eerste sessie in het kader van een veiliger sportklimaat bij FIT Boys voor iedereen. Allereerst ging voorzitter Johan Boer samen met Ron Beitler en WIlco van de Vossen van de KNVB in gesprek met de (jeugd)trainers en -leiders, scheidsrechters en (jeugd)bestuursleden. Met een groep van 18 personen werden 4 stellingen besproken en kon iedereen zijn of haar input en mening hierover geven. Het werd een zeer nuttige avond met waardevolle en soms verrassende uitspraken en opmerkingen. Er is veel gezegd en opgeschreven en met deze input kan het bestuur met ondersteuning van de KNVB zeker aan de slag.

Enquête
Maar we willen van iedereen binnen de vereniging weten hoe ze denken over het (on)veilige sportklimaat binnen FIT Boys. En daarvoor is onderstaande enquête, waarbij je kunt kiezen uit een enquête voor de jeugd, senioren, ouders en vrijwilligers. De enquête is anoniem, dat is gewaarborgd, en kost slechts 5 – 10 minuten om in te vullen. Kies degene die voor jou/u van toepassing is:

We zullen via de trainers en leiders ook aandacht vragen bij de jeugdspelers voor deze enquête en alle jeugdleden vragen de enquête wel in te vullen. Desnoods gezamenlijk in de laatste 10 minuten van de training.

Wat gaan we de komende weken/maanden doen?

  • Allereerst rekenen we op jullie medewerking en vragen jullie als leden/vrijwilligers van FIT Boys de enquête in te vullen, zodat er heel veel input komt die we allemaal anoniem gaan verwerken en bespreken binnen het Bestuur;
  • Met de uitkomsten gaan we een begin van een protocol opstellen, een protocol waarmee we binnen FIT Boys een veilige sportomgeving kunnen creëren en waarborgen;
  • Na de zomerstop aan het begin van het nieuwe seizoen 2018-2019 gaan we het protocol en de uitkomsten presenteren aan alle trainers, leiders en scheidsrechters.

We hopen dat we met jullie hulp, met elkaar sterker komen te staan!

Bedankt voor jullie tijd en medewerking.

Namens het bestuur,

Johan Boer
Voorzitter cvv FIT Boys

Verslag van de avond “Samen zijn we sterker!” dinsdag 22 mei:

Samen zijn we sterker!

Dinsdag 22 mei hadden we de startbijeenkomst over bovengenoemd thema.

Alle (jeugd)leiders en (jeugd)trainers en scheidsrechters hadden een uitnodiging ontvangen om hierover met elkaar van gedachten te wisselen.

In de voorbereiding voor deze avond waren er 4 stellingen/ opmerkingen opgesteld . Deze werden in groepen besproken.

Het volgende is besproken:
1. Voelt men zich veilig bij ons (ook bezoekende verenigingen) en ook met appen, films enz.
2. Hoe ben je als trainer/leider/scheidsrechter een voorbeeld?
3. Hoe zit het met de normen en waarden op de vereniging?
4. Wat is je mening over de “nuttige” overtreding?

Er kwam veel respons uit de groepen met opmerkingen, suggesties, meningen. Zomaar een paar:
Voorbeeld doet volgen!, Gewenst gedrag stimuleren, Duidelijke regels voor de groep, Positieve coaching, “Gastheer” zijn, Taalgebruik bij coaches en leiders, Elkaar corrigeren/aanspreken, “Zijn de afspraken binnen de vereniging bij iedereen bekend binnen de vereniging?”, Nuttig zonder “geweld” is acceptabel, De “nuttige” bestaat NIET!, De prestatie is belangrijker dan het plezier, winnen wordt TE belangrijk gemaakt.

Met deze en alle andere opmerkingen kunnen we verder. Op de website staat inmiddels het vervolg van deze avond. Zoek het artikel “Zorg jij voor een VEILIG FIT Boys?” In dit artikel staan 4 linkjes. Een van deze linkjes is op u/ jou van toepassing. Klik erop en vul hem in.

Deze avond heeft toch al stof tot nadenken gegeven bij enkelen van ons. Leider Maarten Paping heeft een heel mooi artikel geschreven. Het gaat over de kampioenswedstrijd van JO13-1. Lees het artikel onder de noemer “Kampioenen Fit Boys JO13-1”. Maarten stelt het volgende : “Respectvol een wedstrijd spelen, ben je dan braaf?” (https://www.fitboys.nl/fit-boys-d1/kampioenen-fit-boys-jo13-1-2/)

Wat gaan we de komende weken/maanden doen?
Allereerst rekenen we op jullie medewerking en vragen jullie als leden/vrijwilligers van FIT Boys de enquête in te vullen, zodat er heel veel input komt die we allemaal anoniem gaan verwerken en bespreken binnen het Bestuur;
Met de uitkomsten gaan we een begin van een protocol opstellen, een protocol waarmee we binnen FIT Boys een veilige sportomgeving kunnen creëren en waarborgen;

Na de zomerstop aan het begin van het nieuwe seizoen 2018-2019 gaan we het protocol en de uitkomsten presenteren aan alle trainers, leiders en scheidsrechters.

We hopen dat we met jullie hulp, met elkaar sterker komen te staan!

Bedankt voor jullie tijd en medewerking.

Johan Boer