Voorbeschouwing SCD’83 1 – FIT Boys 1

10 mei 2018
de Webmaster

Zaterdag 12 mei, 15:00 uur Sportpark De Boekweit in Dedemsvaart speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin de 1e van 3 finales om rechtstreekse handhaving in de 3e klasse D. De ploeg van trainer/coach Alex Padding heeft na de complete off-day tegen BSVV uit op Hemelvaartsdag 2 dagen de tijd om ‘de kop te keren’. Het besef van het belang van de 3 te spelen finales zal er inmiddels zijn bij de 1e selectie van FIT Boys. Er zal nog 3 keer 90 minuten vol passie en strijd gespeeld moeten worden om zo de benodigde punten voor rechtstreeks handhaving te behalen. En zaterdagmiddag om 15:00 uur heeft FIT Boys een afspraak met ‘3 punten’ in Dedemsvaart tegen SCD’83.

FIT Boys heeft moeite om de lijn van ‘Super-Paasweekend’ door te zetten. Na het verlies op 24 maart uit tegen LTC (7 – 1) zette het een sterke reeks neer. Winst op Hoogeveen (1 – 0) en FDS (0 – 4) en een gelijkspel tegen Hollandscheveld (1 – 1) werd gevolgd door een winstpartij om SCN (0 – 2). Tegen kampioenskandidaten Hardenberg en Tonego werd er prima partij geboden, maar nipt verloren (twee keer 1 – 2). Daarna volgden twee gelijke spelen tegen SVN’69 en ZZVV (twee keer 2 – 2). Met 12 punten uit 8 wedstrijden (14 voor en 9 tegen) deed de ploeg het prima, maar door de resultaten van de concurrenten moest het elke week weer een finale spelen. De complete off-day tegen BSVV was een lelijke streep door de rekening van de ploeg uit Beilen, als is er niets veranderd. 6 tot 9 punten halen uit de laatste 4 wedstrijden was het plan en blijft het plan maar nu uit 3 wedstrijden. Topscoorders aan FIT Boys-zijde zijn Stefan Eefting, Jos Gerding en Ruud Seubring met elk 6 doelpunten.

SCD’83 wint wat en verliest wat na de winterstop. Het won 6 keer sinds de winterstop, speelde 1 keer gelijk en verloor 5 keer. Het haalde dus 19 punten uit 12 wedstrijden en scoorde daarin 21 keer en kreeg er 15 tegen. Over de gehele competitie werden er 31 punten uit 23 wedstrijden gehaald en scoorde SCD 39 keer maar kreeg er ook 39 tegen. Daarmee lijkt de achilleshiel achterin te liggen bij de ploeg uit Dedemsvaart. Het verloor thuis 4 keer (totaal 10 verliespartijen) en speelde thuis 2 keer gelijk (totaal 4 keer). Topscoorder aan SCD-zijde is Erik Wencker met 11 doelpunten. Uit tegen FIT Boys werd er met 3 – 1 verloren (doelpunten FIT Boys: Jos Gerding (2x) en Stefan Eefting). LEES HIER het verslag van deze wedstrijd.

De wedstrijd op Zaterdag 12 mei op Sportpark De Boekweit in Dedemsvaart start om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Compagner.