Voorbeschouwing: Hoogeveen 1 – FIT Boys 1

10 december 2018
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelt zaterdag 15 december de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Hoogeveen. De ploeg mag hopen dat van de 20 selectiespelers er voldoende weer fit zijn om zaterdag te spelen. Er zijn 10 geblesseerden/afwezigen, waarvan er 2 inzetbaar zijn. Het is dit seizoen ongekend hoe lang de ziekenboeg al zo vol zit. Zaterdag deed Mark Visser weer voor het eerst een aantal minuten mee na een langslepende knieblessure. Maar de ploeg verloor weer 3 basisspelers, te weten: Jesse Drenth (dubbele sleutelbeenbreuk), Ruud Seubring (knie) en Jos Gerding (hamstring). Voor Protos Weering kan de ploeg 8 fitte spelers inschrijven, de rest is afwezig of geblesseerd. Maar eerst zaterdag tegen Hoogeveen, een ploeg met titelaspiraties dat bivakkeert in de grijze brede middenmoot. Het wil nog niet zo lukken bij de ploeg van trainer/coach Edward Sabandar.

Hoogeveen
De ploeg uit Hoogeveen deed vorig seizoen nadrukkelijk om de bovenste plaatsen mee. Maar dit seizoen wil het maar niet lukken. De bekeruitschakelijk in de poulefase was misschien al een voorteken. Sc Rouveen ging er met de 1e plaats vandoor en bekerde door. In de competitie wisselt Hoogeveen goede resultaten af met slechte, al moet gezegd worden dat ze alle ploegen uit de bovenste regionen ook al gehad hebben. Maar er werd bijvoorbeeld ook verloren van BSVV. Zo kwam het na 15 punten uit 10 wedstrijden (de wedstrijd van afgelopen zaterdag in en tegen Lutten werd afgelast). Het won 4 keer, speelde 3 keer gelijk en verloor 3 keer. Het doelsaldo is +8 (20 voor en 12 tegen). Topscoorders zijn Jesse de Haas en Marcel Linthorst met elk 4 doelpunten. Wil de blauw-witte formatie aansluiting houden met de top van de 3e klasse D dan zal er gewonnen moeten worden.

FIT Boys
FIT Boys was na drie bekerwedstrijden uitgeschakeld voor de volgende ronde. Er werd gewonnen van VEV (1 – 5), verloren van CSVC (2 – 0) en dus gelijkgespeeld tegen Elim (2 – 2). In de competitie is er nu totaal 2 keer gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en 4 keer verloren (10 punten) en 12 keer gescoord en de ploeg kreeg er 26 tegen (-14). De ziekenboeg is en blijft lang, totaal zijn er 10 spelers (langdurig) geblesseerd, afwezig (vakantie) of komen terug van een blessure: Ruud Seubring (knie), Elwin Dam (lies, wel inzetbaar), Kevin Kooistra (enkel, loopt voor zichzelf), Tim Seubring (rug, weer getraind), Nick Middelbos (enkel), Jesse Turkstra (knie) en Mark Visser (knie, wel inzetbaar), Jesse Drenth (dubbele sleutelbeenbreuk), Jos Gerding (hamstring) en Stefan Eefting (vakantie). Trainer/Coach Joop van Dalfsen hoopt dat naast de twee genoemde inzetbare spelers er nog een aantal spelers weer kunnen aansluiten bij de selectie voor zaterdag om zo toch vol te spelen voor een goed resultaat.

De historie
De historie van beide teams is niet heel groot, in totaal speelden beide teams in 2 seizoen bij elkaar in de competitie en dit seizoen is het 3e seizoen. De resultaten van deze 2 seizoenen:

  • 2015/2016: thuis 14 november 2 – 1 (os, Dirk Jan Smelt), uit 1 – 1 (Ruud Seubring)
  • 2017/2018: uit 18 november 6 – 0, thuis 31 maart 1 – 0 (Jos Gerding). LEES HIER het verslag van deze wedstrijd.

De wedstrijd op zaterdag 15 december op Sportpark Bentinckspark in Hoogeveen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Schuurman.