Voorbeschouwing FIT Boys 1 – Hardenberg’85 1

1 februari 2019
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelt zaterdag 2 februari thuis tegen Hardenberg’85. De uitwedstrijd was een kansloze missie en er werd verloren met 4 – 0, dus FIT Boys heeft nog iets recht te zetten. Het wil daarnaast ook de stijgende lijn van de laatste weken en uit de laatste competitiewedstrijd (2 – 1 winst op ZZVV) doortrekken. In de oefenwedstrijden laat de ploeg bij vlagen zien waar het toe in staat is en dat moet nu vertaald worden naar punten in de 2e seizoenshelft. Hardenberg’85 speelde in 2019 nog geen competitiewedstrijd. De laatste wedstrijd was voor de kerst tegen ZZVV en toen werd er met 3 – 1 verloren. Wel oefende het tegen 2e klasser ASC’62 en speelde met 2 – 2 gelijk. Verder kenmerkt het seizoen van Hardenberg zich vooral door wisselvalligheid. Daarom staat de ploeg maar één plekje boven FIT Boys met hetzelfde aantal punten (13) maar een wedstrijd minder. Een zogezegde ‘6 punten’-wedstrijd dus.

Hardenberg’85
De ploeg uit Hardenberg staat in de 3e klasse D 9e. In de beker behaalde het 9 punten uit 3 wedstrijden en ging door naar de volgende ronde en trof het toen hoofdklasser SVZM en verloor met 5 – 0. In de competitie was de ploeg van trainer/coach Philip Agteres wisselvallig. Toch hield het kampioenskandidaat Elim knap op 1 – 1. Alles bij elkaar behaalde de ploeg 13 punten uit 12 wedstrijden (3 keer winst, 4 keer gelijk en 5 maal verlies, doelsaldo +2 (17-15)). De laatste twee seizoenen eindigde de ploeg in 3e klasse D respectievelijk 5e en 4e. Daarvoor speelde de ploeg meerdere seizoenen in de 3e klasse C en in een verder verleden vanaf 1985 in de 4e klasse.

FIT Boys
FIT Boys is dit seizoen gestart met een nieuwe trainer, Joop van Dalfsen. Joop heeft een specifieke aanpak van trainingen en wedstrijden, maar bij de meeste spelers is het kwartje nu wel gevallen. De ploeg is een mix van ervaring en jong aanstormend talent vaak net uit de JO19 overgekomen. Toch weet de ploeg hoe het kan en moet spelen en laat dit steeds vaker en gedurende langere fases in de wedstrijden zien. De jeugdige spelers ontwikkelen zich prima en de ervaren spelers nemen hun verantwoordelijkheid. En ook langzaam maar zeker sluiten de (langdurig) geblesseerden weer aan. En nu moet de ploeg gaan oogsten, niet alleen in oefenwedstrijden maar ook in de competitie. Want om definitief aansluiting te zoeken bij de middenmoot is winst tegen Hardenberg’85 het enige dat telt, dan passeert het die ploeg op de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd dus komende zaterdag

De historie
De historie van beide teams is niet groot, twee seizoenen slechts en dit is het 3e seizoen. De resultaten van deze twee seizoenen:

  • 2016/2017: thuis 15 oktober 5 – 1 (Joshua Leasa, Leon Timmerman, Gerald Haandrikman, Rick Koops 2x), uit 8 april 1 – 4 (Jos Gerding 2x, Rick Koops, Julian Boom). LEES HIER het verslag van de 5 – 1 op 15 oktober.
  • 2017/2018: uit 2 december 6 – 1 (Jos Gerding), thuis 21 april 1 – 2 (Elwin Dam).

De wedstrijd op zaterdag 2 februari op Sportpark Noord-West in Beilen start om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Meints.