Voorbeschouwing FIT Boys 1 – Tonego 1

22 april 2018
de Webmaster

Door alle afgelastingen voor en na de winterstop speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding regelmatig door de weekse wedstrijden. Dinsdag 3 april was er de door-de-weekse wedstrijd tegen FDS (0 – 4 winst), woensdagavond 25 april thuis dus tegen Tonego en donderdag 10 mei speelt de ploeg uit tegen BSVV.

En FIT Boys is bezig aan een erg goede serie. In de afgelopen 5 wedstrijden werden er 10 punten gehaald en dat hadden er ook maar zo 13 kunnen zijn. Het Paasweekend begon met een enorme verrassing tegen Hoogeveen thuis met een 1 – 0 winst. Paasdinsdag volgde een duidelijke 0 – 4 overwinning uit tegen FDS en de zaterdag daarop kwam Hollandscheveld (ook volgens eigen zeggen) goed weg uit Beilen met 1 – 1. Tegen hekkensluiter SCN werd met 0 – 2 gewonnen en dus afgelopen zaterdag kon er net niet worden gelijkgespeeld tegen kampioenskandidaat Hardenberg’85 (1 – 2 verlies). FIT Boys is weer de ploeg in de 3e klasse D waar geen enkele tegenstander graag tegen speelt. Het kreeg in 5 wedstrijden ‘slechts’ 3 doelpunten tegen en scoorde zelf 9 keer. De ploeg speelt compact en gesloten, stopt enorm veel strijd en passie in de wedstrijd en kan het elke tegenstander, hoog of laag geklasseerd, moeilijk maken en zelfs winnen van kampioenskandidaten. En samen met de 12e man, het FIT Boys-publiek, is de ploeg met name thuis een moeilijk neembare horde geworden voor zijn tegenstanders. Een ‘pain in the ass’.

Tonego wisselt na de winterstop hele goede overwinningen af met matige uitslagen tegen lager geklasseerde tegenstanders. Zo was er 3 februari met 3 – 1 verloren uit bij SVN’69 en 31 maart een 2 – 0 verlies uit bij OZC. Tonego lijkt het spel liever niet te willen maken en gokt op de counter met hun snelle buitenspelers. Afgelopen weekend werd Hollandscheveld getrakteerd op een 1 – 6 verliespartij en alle Tonego-doelpunten vielen in de laatste 38 minuten toen Hollandscheveld waarschijnlijk voor een beter resultaat op de helft van Tonego speelde. De eerdere ontmoeting in Luttelgeest eindigde in 1 – 1, waarbij Tonego nog een penalty miste (op de paal) maar een gelijkspel de krachtsverhoudingen prima weergaf. KLIK HIER voor het verslag van die wedstrijd.

Gezien het spel van Tonego is het voor FIT Boys zaak geduldig te zijn. Met het agressieve spel volop strijd en passie zal Tonego opgevangen worden en gaan er zeker kansen komen voor FIT Boys. Het is zaak voor FIT Boys om te zorgen dat Tonego definitief afhaakt voor de titelkansen en zelf de plekken 7 tot en met 9 binnen bereik te krijgen. En dat kan met deze inhaalwedstrijd en de komende 7 wedstrijden waarvan 4 thuis.

Woensdagavond op Sportpark Noord-West start de wedstrijd tussen FIT Boys en Tonego om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G. Nijboer.