Voorbeschouwing FIT Boys 1 – SCD’83 1

7 december 2018
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelt zaterdag 8 december een vrij cruciaal duel voor de winterstop tegen directe concurrent SCD’83. De winnaar kan omhoog kijken, de verliezer blijft dicht in de buurt van de gevarenzone staan. SCD’83 won afgelopen zaterdag van rode lantaarndrager SVN’69 en pakte zo de 3 zeer welkome punten. FIT Boys hield 40 minuten stand tegen kampioenskandidaat Elim, kwam door een foutje achter en gaf het in de 2e helft binnen 10 minuten weg. Beide ploegen hebben niets aan een gelijkspel, winnen is het enige dat telt.

SCD’83
De ploeg uit Dedemsvaart eindigde vorig seizoen met 34 punten in de brede middenmoot, maar heeft het dit seizoen moeilijk. In de beker kwam het nog tot de 2e ronde en speelde vorige week woensdag tegen 2e klasser WSD en verloor met 4 – 2. In de competitie werd er 4 keer gewonnen, maar ook 6 keer verloren. Er wordt moeilijk gescoord en de ploeg van trainer/coach Richard Tempelman krijgt ook makkelijk doelpunten tegen. De ploeg dealt met hetzelfde probleem als FIT Boys: een scorende spits. Met 2 doelpunten zijn 4 spelers topscoorder. De topschutters van vorig jaar vinden of het doel niet zo makkelijk (Erik Wencker) of zitten niet meer in de 1e selectie (Martijn Hamhuis). SCD’83 moet de punten gaan pakken, willen ze niet in de winterstop onder de rode streep staan.

FIT Boys
FIT Boys was na drie bekerwedstrijden uitgeschakeld voor de volgende ronde. Er werd gewonnen van VEV (1 – 5), verloren van CSVC (2 – 0) en dus gelijkgespeeld tegen Elim (2 – 2). In de competitie is er nu totaal 2 keer gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en 3 keer verloren (10 punten) en 11 keer gescoord en de ploeg kreeg er 19 tegen (-8). De ziekenboeg is en blijft lang, totaal zijn er 7 spelers (langdurig) geblesseerd of komen terug van een blessure: Ruud Seubring (kuit, wel inzetbaar), Elwin Dam (lies, weer getraind), Kevin Kooistra (enkel, loopt voor zichzelf), Tim Seubring (rug, weer getraind), Nick Middelbos (enkel), Jesse Turkstra (knie) en Mark Visser (knie). Trainer/Coach Joop van Dalfsen hoopt dat een aantal spelers weer kunnen aansluiten bij de selectie voor zaterdag.

De historie
De historie van beide teams is niet heel groot, in totaal speelden beide teams in 2 seizoen bij elkaar in de competitie en dit seizoen is het 3e seizoen. De resultaten van deze 2 seizoenen:

  • 2016/2017: thuis 5 november 1 – 1 (Rick Koops), uit 11 maart 2 – 0
  • 2017/2018: thuis 25 november 3 – 1 (Jos Gerding 2x, Stefan Eefting), uit 12 mei 0 – 1 (Jos Gerding), LEES HIER het verslag van deze wedstrijd.

De wedstrijd op zaterdag 8 december op Sportpark Noord-West in Beilen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.T.R. van Eijden.