Voorbeschouwing FIT Boys 1 – Avereest 1

4 februari 2019
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelt zaterdag 9 februari wederom thuis, nu tegen Avereest. Van de uitwedstrijd baalt FIT Boys nog steeds. Het had tot in de 88e minuut een comfortabele 1 – 3 voorsprong en kreeg in de 88e minuut en de blessuretijd toch nog 2 doelpunten tegen (3 – 3). Dat gaat komende zaterdag niet weer gebeuren bij een voorsprong. FIT Boys is bezig aan een ijzersterke reeks. Het speelde na de winterstop al 5 oefen- en 2 competitiewedstrijden en won er 6 en verloor er slechts 1. Met een prima doelsaldo van +15 (21 – 6). Avereest speelde nog maar 3 keer na de winterstop, 1 oefenwedstrijd (0 – 2 verlies tegen DES (3e klasse)) en 2 competitiewedstrijden. Een 2 – 5 verlies tegen SVN’69 en een 2 – 2 gelijkspel tegen SCD’83 (na een 2 – 0 voorsprong) leverde slechts 1 puntje op. Dat moet beter anders moet de ploeg uit Balkbrug nog serieus naar beneden gaan kijken.

Avereest
De ploeg uit Balkbrug staat in de 3e klasse D 8e met net zoveel punten als FIT Boys (9e) alleen een beter doelsaldo. In de beker behaalde het 6 punten uit 3 wedstrijden en ging niet door naar de volgende ronde. In de competitie was de ploeg van trainer/coach Stef Lamberink wisselvallig. Met name de laatste wedstrijden behaalde het dus maar 1 punt, maar ook voor de winterstop werden prima resultaten afgewisseld met verliespartijen. Zo won het 4 keer, speelde het 4 keer gelijk en verloor het 6 keer met een doelsaldo van 21 voor en 29 tegen (-8). Het scoort dus makkelijk, maar krijgt ze ook makkelijk tegen. Topscoorder is Jurgen Visscher met 6 doelpunten.

FIT Boys
Bij FIT Boys is de lijn omhoog ingezet. Dat wat de ploeg samen met trainer/coach Joop van Dalfsen, die zaterdag 2 februari zijn contract met 1 seizoen verlengde, ge├»nvesteerd heeft voor de winterstop moet nu resulteren in resultaat. En dat gaat na de winterstop crescendo. In de 1e competitiewedstrijd na de winterstop werd er gewonnen van ZZVV met 2 – 1 en afgelopen zaterdag werd er weer gewonnen, nu van Hardenberg’85 met 1 – 0. En bij vlagen laat de groen-gele formatie best aardig combinatievoetbal zien. De ploeg bestaat uit ervaren routiniers en jonge talentvolle jongens die nog maar kort in de senioren spelen. Met enkele spelers terug van een langdurige blessure is er weer keus voor trainer/coach Joop van Dalfsen en is e concurrentie groot. En dat is alleen maar goed, dat stuwt het niveau omhoog en dat moet zaterdag resulteren in de 3e overwinning op rij na de wintertop. De ploeg zal vol spelen voor de winst.

De historie
De beide teams hebben geen historie, alleen de uitwedstrijd van dit seizoen (3 – 3, doelpunten: Stefan Eefting 2x en Kevin Kooistra). LEES HIER het verslag van deze wedstrijd.

De wedstrijd op zaterdag 9 februari op Sportpark Noord-West in Beilen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Schuurman.