Voorbeschouwing Nieuwleusen 1 – FIT Boys 1

7 maart 2019
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelt zaterdag 9 maart eindelijk weer voor de competitie uit tegen Nieuwleusen. Wie zich de thuiswedstrijd tegen de oranje-hemden nog kan herinneren, voelt nog de pijn en de deceptie. In de 97e minuut maakte Nieuwleusen nog de 2 – 2 en verloor FIT Boys zo met 2 – 2. Nieuwleusen heeft in het nieuwe jaar 3 keer gewonnen en 1 keer verloren, FIT Boys is in de competitie nog ongeslagen met 3 keer winst en 1 gelijkspel. Nieuwleusen oefende zaterdag 28 februari tegen 2e klasse ASC’62 en won met 2 – 5. FIT Boys oefende 2 maart tegen 2e klasser Fc Meppel en verloor met 4 – 2. FIT Boys wel de weg omhoog vasthouden en Nieuwleusen wil de aansluiten met de top in de 3e klasse D vasthouden. Kortom, alle ingrediĆ«nten voor een spannende pot voetbal zijn aanwezig.

Nieuwleusen
De ploeg uit Nieuwleusen staat voor het 4e seizoen onder leiding van trainer/coach David Leeuw, die na dit seizoen stopt. Nieuwleusen kwam niet door de poulefase van de beker met 2 keer winst en 1 keer verlies, maar in de competitie gaat het best aardig. Het verloor van de 16 duels slechts 4 en speelde er 2 gelijk (onder andere tegen FIT Boys (2 – 2)) de overige 10 duels werden in winst omgezet en dit leverde dus 32 punten op. Met 37 doelpunten voor scoort de ploeg makkelijk, maar het kreeg er ook al 21 tegen (+16). Na de winterstop is het doelsaldo 9 voor en 6 tegen. De achilleshiel lijkt dus achterin te liggen. Topscoorder is Reinier Meijerink met 12 doelpunten. Nieuwleusen zal het thuisduel nog wel herinneren, waarin het op het nippertje ontsnapte aan een verliespartij en zal uit zijn op een betere prestatie tegen de groen-gelen.

FIT Boys
FIT Boys heeft, na 2 weken vrij en 1 oefenwedstrijd (4 – 2 verlies tegen 2e klasse Fc Meppel), weer zin om voor het echie te spelen. De ploeg is in 2019 nog ongeslagen in de competitie en in totaal speelde het 10 wedstrijden, verloor er maar 2 en het totale doelsaldo is 24 voor en 10 tegen. In de competitie werd er in 2019 3 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld met slechts 1 doelpunt tegen en 4 voor. Opvallend is dat de ploeg in het nieuwe jaar heel weinig weggeeft, niet makkelijk scoort maar wel in staat is een resultaat over de eindstreep te spelen. Daar waar het voor de winterstop nog wel eens mis ging in de laatste minuten (ook thuis tegen Nieuwleusen, 2 – 2 in de 97e minuut) en er 2 of zelfs 3 punten werden verspeeld, speelt de ploeg nu veel constanter. FIT Boys wil ook de vieze nasmaak van het thuisduel tegen Nieuwleusen wegspoelen en nu wel 3 punten overhouden aan dit duel. Om zo de aansluiting met de middenmoot definitief te pakken en ook definitief afscheid te nemen van de ploegen onderin. Wederom dus weer een belangrijke pot voor FIT Boys deze zaterdagmiddag.

De historie
De beide teams hebben geen lange historie. Alleen in het seizoen 2016/2017 kwamen de ploegen elkaar tegen, daarna promoveerde Nieuwleusen voor 1 jaar naar de 2e klasse maar keerde direct weer terug. Het resultaat uit dat seizoen:

  • 2016/17: uit 24 september 1 – 0, thuis 18 februari 0 – 3.
  • 2018/19: thuis 20 oktober 2 – 2 (Jos Gerding, Matthijs Bonnen)

LEES HIER het verslag van de thuiswedstrijd tegen Nieuwleusen.

De wedstrijd tegen Nieuwleusen op Sportpark Het Klaverblad start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Tramper.