FIT Boys 70 jaar, terugblik (2)

25 juni 2023
de Webmaster

Het is nog 60 dagen tot het 70 jarige bestaan van FIT Boys. Opgericht op 24 augustus 1953, met als voorloper DOS opgericht in 1923. In de komende ruim 8 weken blikken we vooruit op het 70 jarige bestaan met een terugblik op onze historie. En die is rijk en zeer goedgevuld.

In de 2e terugblik van tien blikken we terug op Fokko Polman, mister FIT Boys himself.

Fokko Polman, opdat we hem niet vergeten….

Fokko Polman was een memorabel FIT Boys-man. Albert Gerding schreef in zijn 289ste Van het Scheidsrechtersfront: “Een groot FIT Boys man is niet meer……Fokko was FIT Boys. Iemand met een groter Groen/Geel hart moet nog geboren worden. Ontelbare functies heeft hij bekleed in de loop der jaren. Van bestuurslid tot clubbladvouwer, niets was hem te min.”

In dit stuk blikken we terug op een aantal verhalen over Fokko Polman die door de jaren heen verschenen zijn op deze website. Mooi verhalen, mooie herinneringen aan een FIT Boys-man in hart en nieren. FIT Boys is er heel erg trots op dat Fokko Polman lid is geweest van onze vereniging en zo onnoemelijk veel voor de club in Groen-Geel betekend heeft.

Op 20 januari 2018 verscheen op de website een mooi stuk over de 6 Ereleden van FIT Boys. FIT Boys is trots op zijn Ereleden. Helaas zijn Hendrik Pot, Henk Bontsema en Fokko Polman ons al ontvallen, maar zij leven zeker voort in onze herinneringen. LEES HIER de verhalen van de 6 Ereleden, waaronder Fokko Polman.

Op 11 juli 2019 verscheen er een Throwback Thursday part 4 over Fokko Polman naar aanleiding van een bezoek aan hem. Een MOOI VERHAAL met daarin een document over de oorlog in Nederlands Indië waarin Fokko meevocht, “Opdat we niet vergeten……”

Op 1 augustus 2019 verscheen er een Throwback Thursday part 7 over de gouden tijd van FIT Boys in de hoogste Drentse klasse in die tijd (1967 e.v.). Hierin had trainer/speler Fokko Polman een grote rol en heeft deze FIT Boys-historie dus mede bepaald en geschreven. Daarvoor is FIT Boys Fokko eeuwig dankbaar. LEES HIER dit verhaal.

Ook bij De Vrienden van het dienstvak LO & Sport is het overlijden van Fokko Polman niet onopgemerkt gebleven. Fokko heeft jarenlang sportlessen gegeven binnen defensie. En ze zijn hem bij de Vrienden van zeker niet vergeten. Een heel mooi een respectvol stuk. LEES HET STUK HIER.

Fokko Polman, opdat we hem niet vergeten….